Gigantische paprika van 555 gram uit Arava-woestijn

Bij het sorteren van paprika's in een verpakkingsbedrijf in Arava, Israël, werd een gigantische paprika van 555 gram gevonden. Shoham Ben-Ezuz, manager van het verpakkingsbedrijf: "Deze gigantische paprika komt uit de kas van een uitstekende, ervaren teler, Moti Levi. We sorteren 40 ton paprika per dag hier, die bij zeven teeltbedrijven vandaan komen. Bij het sorteren gebruiken we een geautomatiseerde loopband ter voorbereiding op verzendingen naar Europa, Rusland en de VS."


Foto: agronet.co.il 

Shoham voegt eraan toe dat het bedrijf zich strict aan de EU-regelgeving houdt. "Onze computer gaf een melding dat een paprika een abnormaal gewicht en grootte had, zo groot dat het niet eens door het sorteersysteem heen kon. We hebben dit meteen gecontroleerd en de paprika opnieuw gewogen. We waren verrast door het gewicht: meer dan een halve kilo! Dit kan in het Guinness Book of Records," zegt Shoham.

Een gemiddelde paprika weegt ongeveer 250 gram. De grootste paprika die hiervoor werd gewogen, werd in 2013 gevonden in Ein Yahav, met een gewicht van een halve kilo. Maar dit record wordt nu gebroken door de paprika van Moti Levi. 

De paprika's uit de Arava-woestijn worden gezien als die van de beste kwaliteit, vanwege de optimale klimaatomstandigheden waarin ze groeien. De groenten wordt geteeld in kassen, onder netten of in tunnels. Het irrigatiewater komt uit een lokale pomp en heeft een relatief hoog zoutgehalte, die bijdraagt aan de kwaliteit en smaak van de groenten.

Het groentesysteem in de Arava wordt voornamelijk gebruikt tijdens de wintermaanden, wanneer er geen groenten worden geteeld in andere landen. Ondersteund door veel onderzoek hebben telers in de middelste en noordelijke delen van de Arava geleerd om te profiteren van hun locatie in de woestijn, met veel lichturen en hoge temperaturen. Op deze manier kunnen ze groenten telen in de winter. En zoals een teler uit Arava adviseert: rode paprika's bevatten meer vitamine C dan sinaasappels!

Klik hier voor de foto van de paprika.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven