Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan van Genderen (Royal Berry):

"Zodra mensen onze aardbeien proeven, veroveren we vanzelf markt"

Tholen - Het aardbeienseizoen bij Royal Berry is weer van start gegaan. Sinds begin maart plukt de Gelderse teler Malling Centenary en vorige week kwam daar Elsanta bij.

Malling Centenary is traditioneel een vroeg ras. Momenteel zit de teler hier in de piekproductie. "De kwaliteit, smaak en houdbaarheid zijn werkelijk perfect", vertelt Jan van Genderen. Van Elsanta nemen de volumes ook toe. 


Links: Malling Centenary op dit moment in de kas. Rechts: Elsanta

Net als de vraag, die ook stijgt op dit moment. Wel liggen de prijzen nog relatief laag. "Spanje is flink aanwezig op de markt. Dat maakt het ons dit voorjaar wel lastig."


Malling Centenary

Markt veroveren 
Vanwege de goede houdbaarheid zijn de Hollandse aardbeien geschikt voor alle bestemmingen. Momenteel zijn dat voor Royal Berry hoofdzakelijk de Duitse en de Nederlandse retail. "De vraag neemt toe nu de zon meer gaat schijnen. Dat is positief. En zodra mensen eenmaal onze aardbeien hebben geproefd, dan veroveren we vanzelf de markt. Ze smaken dit jaar namelijk weer erg goed."


Elsanta

Kou
Vanaf half mei komen uit de Mini-Air buitenkassen ook de rassen Favori en Furore beschikbaar. Vanwege de kou waren hier recent wat voorzorgsmaatregelen nodig. "We hebben van zondag op maandagnacht over het dek beregend tegen de vorst, zodat er geen schade aan het gewas kan ontstaan. Alles staat gelukkig echter netjes te groeien, dus we gaan er een mooi seizoen van maken."

Voor meer informatie:
Royal Berry
info@royalberry.eu
www.royalberry.eu

Jan van Genderen
jan@royalberry.eu 
+31(0) 263 255 434
+31(0)6 4227 5506