Nieuwe vrachtwagenparking Ketenis klaar in voorjaar 2022

Op 19 april start in opdracht van Port of Antwerp de aanleg van een vrachtwagenparking voor het havengebied op de linker Scheldeoever. Parking Ketenis krijgt 280 plaatsen met alle nodige voorzieningen voor truckers. Bovendien dient de parking als overloopparking als de wachtrijen aan een of meerdere terminals te lang zouden worden. De parking komt tussen de Ketenislaan en de Schelde, net ten noorden van de Kallosluis en opent in het voorjaar van 2022.

Veilig en goed uitgerust
Parking Ketenis zal opengaan met 280 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Dit kan met nog eens 90 plaatsen uitgebreid worden. Truckers vinden er voldoende en regelmatig onderhouden sanitair, douches en WIFI, maar ook bijvoorbeeld automaten met drank en voeding. Er komen ook ondergrondse afvalcontainers. De parking is verlicht en met een omheining afgescheiden van de weg. Het aantal vrije plaatsen wordt opgenomen in dezelfde app als de parkings langs de Vlaamse snelwegen.

De parking krijgt een luifel met zonnepanelen om eigen elektriciteit op te wekken. Er wordt op en rond de parking ook veel groen voorzien.

Zoektocht naar geschikte plaats
Port of Antwerp was al langer op zoek naar een geschikte plaats om op de linker Scheldeoever een vrachtwagenparking aan te leggen. Ten eerste om tegemoet te komen aan de behoeften van de vrachtwagenchauffeurs aan een veilige plaats om te rusten en aan voldoende sanitair. Daarnaast kan de parking ook dienst doen als overloopparking indien de wachtrijen aan de gates van een of meerdere terminals te lang zouden worden. Uiteindelijk bleek het terrein aan de Ketenislaan de meest geschikte optie. Vorige maand zijn de voorbereidende werken gestart en op 19 april begint de echte aanleg van de parking.

Natuurcompensaties
Aan de Beverse Dijk, ten zuiden van Kallo, komen een rietzone van 2,8 ha en 0,42 ha zogenaamde “kiekendiefvriendelijke teelten”, dus gewassen waarin de kiekendief kan foerageren. Op de buitenzijde van de flank van de bufferdijk komt een boscompensatie. Hiermee wordt de aanleg van de parking gecompenseerd.

Investering
Port of Antwerp investeert 7 miljoen euro (exclusief BTW) in de parking Ketenis en nog eens 0,5 miljoen in een upgrade van de vrachtwagenparking op rechteroever (Goordijk).

Het project krijgt steun van het Europees fonds “Connecting Europe Facility”.

Bron: Port of Antwerp


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven