Klanten gaan voor asperges en aardbeien met Pasen

Groente en fruit speciaalzaak Ceelen bestaat 30 jaar

Tholen - Groente en fruit speciaalzaak Ceelen vierde afgelopen maart haar 30-jarig bestaan. “Antoine is hier in 1980 op zijn 17e begonnen, ruim 10 jaar later kwam ik daar ook bij en hebben we de zaak in 1991 overgenomen van Van der Borgh Groente en fruithal”, vertelt Karin Ceelen. Met zoveel mogelijk lokaal product, een duidelijk bio-assortiment en ambachtelijke zuivel is Ceelen uitgegroeid tot een begrip in de regio. Kant-en-klare maaltijden zijn echter niet aan hun klanten besteed.


Karin en Antoine Ceelen

Antoine rolde het vak in via zijn oom die fruitteler was en afzet zocht ‘onder de rivieren’. Daartoe werd een winkel voor de verkoop van appelen geopend in Nistelrode waar Antoine aan de slag ging. Al snel kreeg hij de dagelijkse leiding over de winkel en werd het assortiment verder uitgebreid met groenten en fruit.

Anno 2021 is Groente en fruit speciaalzaak Ceelen uitgegroeid tot een begrip in de omgeving. De korte keten is altijd de basis gebleven. Antoine haalt zoveel mogelijk producten direct bij telers en boeren uit de omgeving en ook nog altijd aan de overkant van de rivier in de Betuwe. Wat niet lokaal voorhanden is aan AGF wordt gebracht door groothandels Gbrs van Aarle en Goesten.

Inspelend op de klantenwensen is het assortiment ook verbreed. Er is een breed assortiment aan biologische granen van Meesters van de Halm te koop en zuivel van de Ambachtshoeve te verkrijgen. Beide bedrijven uit de streek. Klanten die graag biologische groenten en fruit willen, kunnen deze op bestelling via groenten- en fruitpakketten kopen en komen van Udea en Van het Land.

Het specialisme van Ceelen blijft AGF, de koude keuken is daarbij gekomen, aan een warme keuken beginnen ze niet. “Koelverse maaltijden hebben we uitgebreid geprobeerd, maar dat loopt hier helemaal niet. Dit soort maaltijden zijn in verhouding best duur en dat speelt denk ik wel een rol. In ons klantenbestand zitten huishoudens met kinderen die heel bewust met voeding bezig zijn en sinds corona zijn dat er nog meer geworden, dat valt ons echt wel op”, vertelt Karin. “Wat wel goed loopt zijn gesneden groenten, rauwkosten, kant-en-klare maaltijdsalades en salades die klanten zelf kunnen samenstellen. Ook verkopen we in potten een bouillonbasis wat mensen ook een mooi product vinden.”

Voor komende Pasen heeft Ceelen een speciale frisse salade Paassalade met meloen op basis van Bonfait in het assortiment, maar wat het naar verwachting van Karin en Antoine het beste zal gaan lopen zijn de asperges en aardbeien, die komen weer van lokale telers.

Groente en fruit speciaalzaak Ceelen
Laar 80a
Nistelrode
+31 (0)412 612 426
info@ceelengroentefruit.nl 
www.ceelengroentefruit.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven