Eerste mangoseizoen voor Indiase granaatappelpittenexporteur

Het Indiase mangoseizoen gaat van start en een exporteur van verse granaatappelpitten is er klaar voor. Hoewel de opbrengst dit seizoen lager zal zijn, moet nu al de basis worden gelegd voor de komende jaren. Europa is de doelmarkt en dankzij het exclusieve gebruik van luchtvracht zijn er geen vertragingen.

Dit is het eerste seizoen dat Santosh Packaging mango's exporteert, zegt Shubham Sethiya, van de afdeling mango-export van het bedrijf. "In India begint ons mangoseizoen in maart en het duurt tot juli. India is een van de grootste exporteurs van mango's. Alphonso en Kesar zijn twee belangrijke variëteiten die vanuit India worden geëxporteerd. Hoewel het ons eerste officiële mangoseizoen is, willen wij in deze periode toch exporteren. We zijn een gevestigde exporteur van granaatappelpitten, die we het hele jaar door met succes leveren, evenals kokosbrokken. In onze zoektocht naar nieuwe groeimogelijkheden hebben we gekozen voor mango's."

Aangezien de Alphonso mango's erg populair zijn op de Europese markt is dit precies de regio waar Santosh zich op zal richten, zegt Sethiya. "Devgad, dat dicht bij ons pakstation ligt, is erg beroemd om de beste premium Alphonso mango's en we zijn van plan om die variëteit te exporteren. We kijken vooral naar de Europese markt en de eerste uitdaging zal zijn om te zorgen voor een consistent aanbod van mango's van goede kwaliteit. Aangezien we nog maar net begonnen zijn op het gebied van mango's, zullen we dit seizoen waarschijnlijk minder afzetten. We richten ons vooral op het in contact komen met nieuwe kopers met interesse om mango's te importeren."

"Gelukkig doen we al onze zaken via luchtvracht, dus we hebben helemaal geen last gehad van vertragingen. Maar over het algemeen heeft de Indiase export per zeevracht zeker te lijden onder de blokkade waarmee het Suezkanaal te maken had. Het zal lang duren voordat alles weer is bijgetrokken, maar ook hier geldt dat ons seizoen gelukkig niet zal worden getroffen door deze ongelukkige omstandigheden." 

Voor meer informatie:
Shubham Sethiya
Santosh Packaging
+91 8805045151
shubham@santoshpackaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven