Amerikaanse exporteur start met uienexport naar het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is een grote afnemer van verse AGF, maar aangezien er weinig lokale teelt is, is de regio sterk afhankelijk van de import. "We breiden ons exportnetwerk uit om markten in deze regio te bedienen," zegt Gaston Marquevich, directeur van het in Georgia gevestigde Generation Farms. "We richten ons op de flexibele teelt van versproducten en we zijn blij te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar verse AGF, met name in het Midden-Oosten, waar wij onze exportactiviteiten in Dubai hebben gevestigd." De Verenigde Arabische Emiraten zijn de eerste bestemming van Generation buiten Noord-Amerika. Het land importeerde in 2018 bijna 344 mln kilo uien, wat het een interessante exportmarkt maakt. 

Generation Farms zal haar verse uien op maandelijkse basis aan de Verenigde Arabische Emiraten leveren en is daarnaast van plan om nog andere AGF-categorieën naar deze markt te gaan exporteren, waaronder paprika's, courgettes, komkommers, pompoenen, sinaasappelen en knoflook.

Gaston Marquevich rechts op de foto 

Reis van 23 dagen
Vanaf het teeltbedrijf in Vidalia, Georgia, brengen een aantal klimaatgecontroleerde 40 ft containers de uien van de haven van Savannah naar de haven van Jebel Ali in Dubai. Deze reis duurt 23 dagen. Myrna Dotti, algemeen directeur van Maximise Solutions, een adviesbureau uit de Verenigde Arabische Emiraten, is vertegenwoordiger voor Generation Farms, en heeft een cruciale rol gespeeld bij de totstandkoming van deze nieuwe exportoperatie.

Jaarrond exportprogramma
Het bedrijf is van plan om haar export naar de Verenigde Arabische Emiraten uit te breiden en de vraag naar verse premium AGF te vergroten. Generation Farms zal bijdragen aan een consistente aanvoer van verse AGF naar deze markt, waar de omstandigheden voor de binnenlandse teelt ongunstig zijn. "Eén van onze concurrentievoordelen is dat wij onze klanten jaarrond producten kunnen leveren omdat we over teeltlocaties en pakstations in verschillende staten beschikken." Er worden uien en andere gewassen geteeld op een areaal van meer dan 28.327 hectare in de staten Florida, Georgia, Michigan, North-Carolina en Arkansas. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over teeltlocaties in Peru. 

Voor meer informatie: 
Generation Farms
+1 912 526 3575
info@generationfarms.com
www.generationfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven