'Kokosnotenkoning' Geert van den Berg overleden

Tholen - Afgelopen week is Geert van den Berg overleden. Geert was zijn leven lang werkzaam in de AGF-handel, waarvan de laatste tien jaar bij VDH Company. Geert van den Berg is 74 jaar geworden.

"Geert had bij ons de kokosnoten van Joko Impex onder zijn hoede. We noemden hem dan ook de 'kokosnotenkoning", blikt Tim Rodenhuis van VDH Company, terug. "Ondanks zijn hoge leeftijd was Geert nog elke dag present op de zaak, want hij was nooit ziek, was er altijd en stond voor iedereen klaar. Eén van Geerts gevleugelde opmerkingen was altijd: als ik ga, dan ga ik tussen de kokosnoten. Zo is hij bijna in het harnas gestorven."

 

"Waarschijnlijk de man die de meeste kokosnoten door zijn ruwe handen heeft laten gaan van heel Nederland. Tot op zijn laatste dag was hij de ogen van en voor Joko wat betreft de kokosnoten, een zeer aimabele man", beaamt Hans van der Kooij van Joko Impex.

"Geert was een man met een groot hart, kon prachtige verhalen vertellen en was een zeer harde werker die van geen ophouden wilde weten. Hij komt immers nog uit de tijd dat de boten van hout en de mannen van staal waren. Elke dag stond hij weer vol goede moed en met tomeloze energie klaar om weer aan het werk te beginnen. Afgelopen zaterdagmorgen is Geert helaas overleden. Voor ons als collega's was dit bijzonder heftig. Het was een prachtige man en een zeer gewaardeerd collega. We gaan hem ontzettend missen", aldus Tim Rodenhuis.

 

Ook bij Abr. Troost & Zn was Geert enkele jaren werkzaam. "Je kon hem erg goed hebben. Eens in de zoveel tijd kwam hij nog een bakkie doen. Hij was beresterk, zo fietste hij regelmatig van zijn woonplaats Den Haag naar Ridderkerk.", blikt Herman Troost terug. "Ook heeft hij nog bij Lehmann&Troost gewerkt, waar hij op een gegeven moment nog een eigen transportbedrijf had. Ik vond het een gezellige kerel en hij heeft ook zeker zijn steentje bijgedragen aan onze handel. Een icoon is van ons heengegaan."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven