Nieuwe bio-groothandel op de groothandelsmarkt Hannover geopend

De groothandelsmarkt Hannover telt sinds enkele maanden een nieuw bedrijf. Onder de naam 'Bio Großhandel Hannover' biedt Jacqueline Schreiber een rijkelijk aanbod aan groenten en fruit uit biologische teelt aan. De doelgroep van het bedrijf dat op stand 8 gevestigd is, zijn bio-handelaren, weekmarktaanbieders, gastronomen, kleuterscholen en boerderijwinkels, bericht Mario Schreiber bij navraag. 

In september 2020 opende het nieuwe bedrijf de standverkoop op het plaatselijke handelsterrein. "Als nieuwe ondernemer is het wel wat moeilijk om vaste voet te krijgen. Gelukkig is mijn vrouw vroeger binnen de fruitgroothandel opgegroeid en daarmee heeft ze een goed netwerk in de branche. Daarnaast zijn we op de groothandelsmarkt Hannover de enige gespecialiseerde bio-handelaar.

Van bio-winkels tot aan gastronomen
Binnen de kortste tijd heeft het bedrijf een brede clientèle voor haar dienstverlening voor zich kunnen winnen. Mario: "Niet alleen gangbare bio-winkels, maar ook regionale weekmarkthandelaren en boerderijwinkels weten ons te waarderen. Ook stellen we vast dat steeds meer restaurants over willen stappen op biologisch. Zodra de horeca weer open mag, willen we ook in deze bedrijfstak flink gas geven."

Vergeleken bij de conventionele handel is de handel in bio-producten volgens Mario duidelijk meer seizoensgebonden. "De gewassen zijn over het algemeen gevoeliger voor het weer en de verkoopperiode is naar verhouding korter. Italiaanse biodruiven zijn bijvoorbeeld alleen tussen augustus en november verkrijgbaar. Momenteel bereiden we ons voor op de eerste aankomsten van Spaans bio-steenfruit. Dit zal over circa vier weken voor het eerst arriveren. Aan de andere kant zijn er ook producten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, zoals biologische appelen uit Zuid-Tirol of Duitsland die we vrijwel twaalf maanden per jaar aan kunnen bieden."

Stijgende vraag naar biologische producten
Zowel wat betreft de productinkoop alsook wat betreft de afzet ontwikkelt de bio-branche zich in de regio Hannover relatief snel, ziet Mario. "We nemen veel direct van regionale telers af, of het nou gaat om vruchtgroenten, seizoensfruit of aardappelen. Tegelijkertijd stijgt het aantal regionale bio-winkels en daarmee ook de vraag naar bio-groenten en bio-fruit. Verder ontwikkelingspotentieel is dan ook voorhanden", meent hij.

Naast het brede assortiment aan verse producten biedt de bio-groothandelaar aanvullend ook oliën, eieren en honing aan. "We stellen vast dat men bij voorkeur het complete bio-assortiment bij één vaste partner af wil nemen. Daarom willen we ons in de komende jaren steeds meer tot een complete aanbieder ontwikkelen", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Bio Großhandel Hannover
Mario & Jacqueline Schreiber
Am Tönniesberg 16/18
30453 Hannover (Großmarkt Stand 8)
Mob: +49 172 / 771 099 3
Fax: +49 511 / 468 430
info@bio-grosshandel-hannover.de 
www.bio-grosshandel-hannover.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven