Column Raymond Langeveld, Axians:

"Zo selecteer je de juiste ERP-software voor je AGF-bedrijf"

Het selecteren welke ERP software voor je AGF bedrijf geschikt is, is vaak een langdurig proces. De applicatie zal moeten beschikken over de juiste functionaliteiten, het is belangrijk om draagvlak te hebben vanuit de organisatie en het project moet ook financieel haalbaar zijn. En dat zijn slechts enkele van de belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder geeft Raymond Langeveld van Axians een aantal tips:

Kies ERP software welke aansluit bij de doelstellingen van je bedrijf
ICT speelt tegenwoordig een belangrijke rol; het biedt allerlei mogelijkheden en er zijn legio voorbeelden waar inzet van technologie bedrijven een voorsprong heeft gegeven. Maar doordat er oneindig veel mogelijkheden zijn op software gebied, verlies je gemakkelijk de focus.

Het is essentieel dat de software aansluit bij de strategische doelstellingen van je AGF-bedrijf. Zet daarom eerst duidelijk de bedrijfsprocessen uit, en kies daar functionaliteiten bij. De succesverhalen komen van ondernemers die vanuit een eigen visie een organisatie hebben neergezet en technologie laten ondersteunen in dagelijkse processen. Zij starten met organiseren om vervolgens onderdelen te automatiseren. Alles gedreven vanuit een sterke visie.

Zorg voor ruimte en draagvlak op de werkvloer
Wanneer eenmaal de keuze voor een ERP pakket is gemaakt en wordt gestart met de implementatie, vraagt dit inspanning van de organisatie. Draagvlak, een reële planning en een gezamenlijk doel dragen bij aan een succesvol project. Het in gebruik nemen van nieuwe software is namelijk een gezamenlijk project waarbij medewerkers van het bedrijf en medewerkers van de software partner zijn betrokken. Dit betekent dat er naast de dagelijkse werkzaamheden – de business blijft gewoon doorgaan – extra inspanningen worden gevraagd van de medewerkers. Dat is in veel situaties de meest onderschatte factor en één van de grootste valkuilen van dergelijke projecten.


The ‘human touch’
Bij Axians zijn mensen belangrijker dan technologie. De ‘human touch’ zorgt ervoor dat wij dicht bij onze klanten staan, dat Axians een betrokken partner is. Onze specialisten helpen met het stroomlijnen van processen en bij het optimaliseren van werkwijzen.
Kies je Axians als nieuwe ERP-partner, dan gaan wij als volgt te werk: eerst bespreken we hoe er wordt gewerkt, houden we soms een spiegel voor met de vraag of dat wel de juiste aanpak is en bepalen we samen welke manier van werken het best aansluit bij de nieuwe situatie, waarbij de ERP-software ondersteunt. Door goed gebruik zorgt de software voor minder handelingen, worden foutkansen verkleind en geeft het realtime inzicht in waar je als bedrijf staat.

I-Fresh Platform
"Wij hebben de add-on I-Fresh ontwikkeld voor Microsoft Dynamics 365 Business Central. Hiermee ondersteunen wij de primaire processen van bedrijven in de AGF sector."

Voor meer informatie:
Raymond Langeveld
Axians
Tel: +31 88 988 90 00
https://axians.nl/i-fresh/i-fresh-platform/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven