Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen, uien, peren, tomaten en spruiten staan centraal in de tweede Agro-Nutri Monitor

Veel telers en tuinders vinden de manier waarop prijzen tot stand komen in de keten onvoldoende duidelijk. Ook geven zij aan dat de eisen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid worden verhoogd zonder dat daar extra inkomsten tegenover staan.

Minister Schouten van LNV heeft daarom de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om de prijsvorming in de keten inzichtelijker te maken en om eventuele problemen bij de prijsvorming aan het licht te brengen. Ook geeft het onderzoek een beeld van kosten en belemmeringen om te verduurzamen. Wageningen Economic Research en agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy voeren het onderzoek weer uit. Van dit onderzoek is in oktober 2020 de eerste rapportage uitgekomen. Deze tweede Agro-Nutri Monitor is een vervolg hierop.  

De agrarische sectoren: uien, peren en tomaten komen weer aan bod. Nieuw in de monitor zijn de sectoren: consumptieaardappelen en spruitkool. In deze tweede Agro-Nutri Monitor zullen ook de lange termijn ontwikkeling van inkomens van telers en tuinders en de internationale context aandacht krijgen.

Een onderdeel van onderzoek is een online vragenlijst onder telers en tuinders. Het online onderzoek zal vrijdag 26 februari 2021 starten. Indien uw bedrijf één of meer van de genoemde producten produceert, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u mee zou willen werken aan dit onderzoek voor uw sector.

Klik hier voor meer informatie over de Agro-Nutri Monitor 2021

Voor meer informatie:
elsje.oosterkamp@wur.nl
0317 - 484655
jan@geelen-consultancy.nl
0317 - 425958

Publicatiedatum: