Lambada-seizoen weer gestart bij Beekers Berries

Vandaag zijn bij Beekers Berries, gevestigd in Made, de allereerste Lambada's weer geplukt. De Lambada zal tot ongeveer eind juni verkrijgbaar zijn.

"Er wordt elk jaar weer uitgekeken naar deze exclusieve aardbei", vertelt Wil Beekers, eigenaar Beekers Berries. "De aardbei is gewoonweg uniek met een overweldigend aroma en prachtige uitstraling. De groente- en fruitspecialisten onder ons zullen het hoogstwaarschijnlijk herkennen: voordat er ook nog maar één Lambada aardbei geplukt is, stromen de eerste vragen naar de verkrijgbaarheid van deze aardbei al binnen."

"Lambada’s telen is iets unieks en betekent dat we nog een stapje harder moeten lopen. Het jaar 1997 was dan ook een speciaal moment voor ons. Dit jaar gingen we voor het eerst Lambada’s telen. Met deze koningin onder de aardbeien ga je echt een stap verder en kun je je nog extra onderscheiden als teler", aldus Wil.
"Zo passen we een andere pluktechniek toe bij de Lambada. Ze wordt namelijk heel behoedzaam aan haar steeltje geknipt in plaats van geplukt. Daarnaast ligt de totale productie lager dan bij andere aardbeienrassen."

Voor meer informatie:
Beekers Berries
shirley.vanderlinden@beekersberries.nl 
www.beekersberries.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven