Marcel Biemans, Coöperatie Hoogstraten

“Valentijnsdag is terug te zien in klokprijzen van aardbeien”

Tholen – “Zondag is het Valentijnsdag en dat zien we ook deze week terug in de klokprijzen van aardbeien”, vertelt Marcel Biemans van Coöperatie Hoogstraten. “Woensdag gingen de mooie aardbeien weg voor prijzen die lagen rond de 8 euro per bakje. De hoge prijzen zijn een gevolg van de goede vraag in combinatie met de mindere kwaliteit van de Spaanse aardbeien die momenteel op de markt zijn.”

Dit jaar is het areaal winterteelt van aardbeien met 60% uitgebreid, waardoor de coöperatie dit seizoen wat extra aanvoer heeft. “Desondanks is het nog maar een fractie van de volumes die we in het hoogseizoen verkopen. Winteraardbeien zijn een echt nicheproduct. We moeten ook de kosten van de teler niet vergeten. Ze krijgen nu een mooi bedrag voor hun aardbeien, maar daar staat ook een hogere kostprijs tegenover”, legt Marcel uit.

“Naast het verschil in prijs zit er ook een duidelijk verschil in kwaliteit tussen de Hoogstraatse en Spaanse aardbeien. Qua smaak en bite wint onze aardbei het van de Spaanse. Daarom zijn er kopers die ondanks de hoge prijs toch voor de Hoogstraatse aardbeien kiezen”, zegt Marcel. “Nog een paar weken en dan zullen in maart de voorjaarsteelten weer in productie gaan. Ook dit areaal is dit jaar wat uitgebreid. Echter de grote volumes laten nog op zich wachten tot begin april, dan gaan we weer los.” 

Voor meer informatie:
Marcel Biemans
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32(0) 3 3400233
marcel.biemans@hoogstraten.eu   
www.hoogstraten.eu   

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven