WorldStar Awards 2021

Milieuvriendelijke topseal kartonnen tray gelauwerd

Veel landen in de Europese Unie zijn het gebruik van wegwerpplastic in voedselverpakkingen aan het beperken. Deze wijziging in de regelgeving sluit aan bij een consumententrend die al langer bestaat en de blik richt op duurzame producten. De primaire verpakkingssector is druk bezig om oplossingen uit te werken die rekening houden met beide aspecten. Zo heeft het Spaanse bedrijf Hinojosa Packaging Xàtiva een achthoekig, golfkartonnen tray met topseal ontwikkeld dat luistert naar de naam Barket en zich profileert als een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele plastic wegwerpverpakkingen voor groenten en fruit.

Nu is het innovatieve en duurzame ontwerp in de prijzen gevallen tijdens de WorldStar Awards 2021, de belangrijkste prijsuitreiking ter wereld voor de verpakkingssector. Barket is gemaakt van gerecycled karton en heeft dus minder impact op het milieu dan andere materialen, maar het biedt wel dezelfde productveiligheidsgaranties.

De structuur van de tray maakt het mogelijk de verpakking te topsealen met een fijne folie om het product te beschermen. Dit proces kan zonder probleem uitgevoerd worden met de machines die gebruikt worden voor plastic trays.

Op deze manier wordt het gebruik van plastic tot wel 95% verminderd. Bovendien is het een 100% recyclebare tray, aangezien beide materialen (karton en folie) gemakkelijk te scheiden zijn en dus afzonderlijk in de juiste afvalcontainer gedeponeerd kunnen worden.

Tenslotte – en ook dit is heel belangrijk voor de afzetbedrijven –, is Barket een uitstekend communicatiemiddel tussen de teler en de consument, aangezien het gemaakt is van karton en er dus direct op de verpakking kan worden bedrukt. Het brede scala aan druktechnieken van Hinojosa maakt een afwerking mogelijk naargelang de wensen van de klant. Zo kan het merk mooi op de verpakking en kunnen de waarden waar een bedrijf voor staat zonder problemen overgebracht worden op de consument.

De WorldStar Awards zijn de belangrijkste onderscheidingen in de internationale verpakkingsindustrie. Barket behoort tot de winnaars van deze editie, waarvoor het als Spaanse vertegenwoordiger van de sector was geselecteerd na het winnen van de Liderpack 2020-prijs.

 

Voor meer informatie:
Hinojosa
www.grupohinojosa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven