Willem Nowee, Varekamp Coldstores Holland:

"Trots op mooie groei na intensieve en enerverende jaren"

Tholen  - Na 26 jaar onderdeel geweest te zijn van een moederorganisatie staat Varekamp Coldstores Holland uit Westland sinds 2019 weer op eigen benen. "Het waren twee intensieve maar ook enerverende jaren", blikt directeur-eigenaar Willem Nowee terug. Desalniettemin werd vorig jaar een groei van dubbele cijfers gerealiseerd. Voor 2021 staat een upgrade van het koelhuis op de planning.

"Het eerste jaar van de verzelfstandiging stond de ontvlechting vanuit de Kloosterboer-groep centraal. Dan komt er heel wat op je af. Zo moet je veel aspecten in de bedrijfsvoering opnieuw optuigen. Denk o.a. aan de administratie, het IT-systeem, maar ook de accountant, verzekeringen, functieprofielen vergen hun aanpak. En er moet aandacht zijn voor de dagelijkse operatie", vertelt Willem.


Willem Nowee (rechts). Foto: Gerard Vellekoop

"Anderzijds geven deze veranderingen ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Alle bedrijfsprocessen op onze eigen wijze herijken is een heel leuk proces geweest", aldus Willem. "Afgelopen week hebben we een uitstekende audit gehad, met BRC Storage & Distribution op A-niveau en IFS op higher level als resultaat. Ook de herbeoordeling van onze AEO-status is door de douane gedaan én in korte tijd succesvol afgerond. Het is dan ook een groot compliment aan het gehele team dat we dit alles in zo'n korte tijd na de verzelfstandiging hebben gerealiseerd. Dagelijks zijn zij met veel passie aan de slag voor onze klanten."


Foto: Gerard Vellekoop

"Maart 2020 was het alle hens aan dek toen we moesten anticiperen op het corona-virus, zodat de veiligheid van personen én de bedrijfsvoering zoveel mogelijk gewaarborgd kon worden. Zo hebben we van de nood een deugd gemaakt en meteen de werkplekken voor onze medewerkers verruimd en corona-proof gemaakt. Ook is een andere ingang voor de chauffeurs gecreëerd waardoor kruisend personenverkeer is beperkt. Ik ben blij hoe begripvol er op deze veranderingen is gereageerd en ik hoop dat die ontspannenheid ook in de toekomst zal blijven."

"De corona-uitbraak zorgde qua handel voor ons niet voor negatieve effecten. Het was met name in de eerste maanden bijzonder druk en we hebben in 2020 een mooie groei van dubbele cijfers geboekt", vertelt Willem. "In de loop der jaren hebben we als onafhankelijke, neutrale dienstverlener een mooie klantenkring opgebouwd, die we veelal al jaren compleet logistiek ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen richten op de vermarkting van hun producten."

Citruswaslijn
"Daarnaast willen we onze dienstverlening steeds verder uitbreiden. Een mooi voorbeeld is de strategische stap die we in 2019 met onze buurman Looije Packing zijn aangegaan met o.a. een citruswaslijn op locatie. Die samenwerking geeft ons extra slagkracht. Ompakken en uitzoeken van het fruit deden we al, maar met deze service, aangevuld met services als netten, flowpacken, laserbranden en rijpen wordt de waaier aan diensten steeds breder."

"Qua producten koelen we hier een brede range aan fruit en exoten, veelal van overzee. Druiven, citrus, avocado's, mango's en gember zijn grote productgroepen voor ons, maar we hebben ook klanten die actief zijn in bloembollen. Afgelopen jaar zijn we met diverse nieuwe klanten aan de slag gegaan. Varekamp bestaat sinds 1953. Veel mensen in de wereldwijde fruithandel kennen onze naam en we hopen de komende jaren onze groei voort te zetten. Al ben ik meer van de gestage groei dan van de enorme uitschieters."


Foto: Gerard Vellekoop

Upgrade pand
Voor 2021 staat de upgrade van zowel de buitenkant als de binnenkant van het koelhuis op de planning. "We voeren hierover gesprekken met Hgit ABC Westland en een plan tot revitalisatie staat in de steigers. We kunnen hier prima werken, maar het pand wordt wat gedateerd. Daarom gaan we aan de slag om ook weer gesetteld te zijn voor de komende tien jaar. Zo worden er nieuwe plafonds in het warehouse aangebracht en geven we het exterieur een nieuw gezicht."

Voor meer informatie:
Willem Nowee
Varekamp Coldstores Holland 
ABC Westland 444
2685 DE ‑ Poeldijk
T: +31 174 412 790
M: +31 (0) 6 22 416 727
wnowee@varekampcoldstores.com     
www.varekampcoldstores.com     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven