Nieuw importagentschap focust zich op verse Marokkaanse producten

"Eigen import Marokkaanse groenten worden goed ontvangen in de Duitse handel"

In de zomer van het afgelopen jaar ontstond Freshtom GmbH, een gloednieuw importagentschap voor groenten en fruit, gevestigd in het Duitse Wuppertal. Het jonge bedrijf heeft het tot haar opgave gemaakt verse Marokkaanse producten in eigen regie te importeren en in Duitsland evenals in buurlanden te verkopen. Dankzij een goed netwerk in buurland Nederland belanden de producten zelfs bij de grote levensmiddelenketens, bevestigt Yassine Archi, directeur van het handelsagentschap, bij navraag.

Ook in tijden van corona kiezen sommige nieuwe ondernemers voor de versbranche, zo ook de gebroeders Archi. "Mijn broer was reeds sinds circa twaalf jaar in de groenten- en fruithandel actief en had hierdoor een goed netwerk in de branche. Zo ontstond uiteindelijk het idee om een eigen bedrijf op te richten", vertelt Yassine Archi. De bedrijfsgroep bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke firma's: de Marokkaanse firma Fresh Produce was reeds op de Nederlandse en Franse markt actief, het nieuwe Freshtom GmbH zal zich nu in de directe omgeving van de afzetmarkt wijden aan de verdere ontwikkeling van de Duitse en West-Europese handel.

De activiteiten van Freshtom GmbH concentreren zich overwegend op de product takken vruchtgroenten, peulvruchten, (water)meloenen, steenfruit, zachtfruit en citrus. De levering van overige producten is echter op aanvraag mogelijk.

Directe import uit Marokko
Het nieuwe bedrijf concentreert zich op directe import uit de belangrijke Marokkaanse teeltgebieden. Freshtom GmbH treedt daarbij als puur importagentschap op en levert de producten - afhankelijk van de wensen van de klant - zonder tussentijdse opslag direct in de handel. Yassine: "Momenteel distribueren we overwegend vruchtgroenten, of het nou gaat om aubergines, paprika's, courgettes of tomaten. Eind maart zullen we vermoedelijk ook de eerste Marokkaanse watermeloenen van onze plantages kunnen importeren."

Verse groenten en vers fruit, direct uit het land van oorsprong: dat is het voornemen van het nieuwe handelsagentschap. "We nemen de producten ofwel uit onze eigen contractteelt of kopen ze van andere telers in Marokko bij. Bovendien beschikken we over alle noodzakelijke certificering, zoals bijvoorbeeld GlobalGAP, en betrouwbare logistiekpartners, zodat we onze klanten korte leveringstijden kunnen garanderen. Ondanks corona hebben we tot nu toe geen grote problemen ervaren noch bij de importafwikkeling noch bij het transport." 

Levering aan toeleveranciers van de levensmiddelenhandel
Freshtom GmbH heeft zowel groothandelsklanten alsook retailklanten voor zich kunnen winnen. "We hebben meerdere afnemers op de nabijgelegen groothandelsmarkt Düsseldorf. In de groothandel vraagt men over het algemeen niet om vrachtwagens vol, maar worden de producten eerder per pallet besteld. In dit opzicht is de belevering van supermarktleveranciers lucratiever voor ons. Er rijden momenteel bijvoorbeeld hele vrachtwagens vol met tomaten naar Nederland voor de levensmiddelenhandel aldaar", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Freshtom GmbH
Yassine Archi
Alhausstraße 13
42281 Wuppertal
t: + 49 157 53326531
f: +49 202 25316483
archyassine82@gmail.com 
contact@fresh-tom.com
www.fresh-tom.com   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven