Topseal steeds populairder

De voedselsector heeft zich de laatste jaren gericht op nieuwe verpakkingsoplossingen, die zowel passen bij de nieuwe AGF-consumptietrends als bedoeld zijn om een breder klantenbestand aan te trekken. Dit heeft geleid tot nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verpakkingsformats en de verbetering van bestaande concepten.

De 'plastic-vrij'-milieubeweging en de wens om de hoeveelheden plastic verpakkingsafval te verminderen, hebben de verpakkingsindustrie gedwongen tot het stroomlijnen van zowel het ontwerp als de productie. Het eerste bewijs hiervan is dat het aandeel plastic in de verpakking met gemiddeld 30% is gereduceerd. 

Minder en recyclebaar plastic is de nieuwe standaard, nu duurzaamheid gemeengoed is geworden. Topseal-verpakkingsoplossingen van rPET beantwoorden aan deze standaard.

Onlangs investeerde Carton Pack in deze nieuwe oplossingen, door haar assortiment topseal verpakkingen aan te passen aan de huidige technische voorschriften van de AGF-markt, om zo het milieu te beschermen en te verduurzamen. 

Het model D2 bijvoorbeeld is een punnet met topseal die vervaardigd is van 100% rPET en speciaal ontwikkeld is voor het verpakken van tomaten, druiven, aardbeien en kersen. De bovenrand werd opnieuw vormgegeven om maximale stevigheid tijdens het sealproces te garanderen. Daarnaast werden de hoekprofielen werden versterkt en beide zijden rechter gemaakt om optimale zichtbaarheid van het verpakte product te garanderen. De grootste waarde ligt echter in de structuur van de bodem, waarin platen werden aangebracht om de gewichtsverdeling te optimaliseren. Speciale ventilatieopeningen garanderen dat het product kan ademen en werden zo aangebracht dat de lucht via de bodem van de punnet binnenkomt waardoor er een ideale luchtstroom naar boven toe ontstaat. 

Het assortiment topseal verpakkingen omvat diverse formats, waaronder een emmer (Mod. BK zie bovenstaande foto), een punnet van rPET met handvat en optioneel deksel. Ook zijn er formats van 1 tot 2 kilo (Mod. T, zie bovenstaande foto) en een reeks punnets die speciaal werden ontwikkeld voor het verpakken van kersen, tomaten en ander kleinfruit. 

In de toekomst zal Carton Pack zich in toenemende mate richten op een consistent gebruik van verantwoorde grondstoffen. 

Tot slot hebben topseal oplossingen als toegevoegde waarde dat zij de consumentenervaring verbeteren. Carton Pack heeft een designafdeling en een Flexo printafdeling die professionele ondersteuning en service biedt om het sealfolie met wel tien kleuren te bedrukken. 

Carton Pack levert kant-en-klaar 100% rPET topseal verpakkingen van Italiaanse makelij. 

 

Voor meer informatie: 
Carton Pack S.p.A.
Marketing Dept.
Email: mktg@cartonpack.com
Web: www.cartonpack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven