Met de overname van deze leverancier van exotische AGF versterkt Westfalia haar aanwezigheid in Europa

Westfalia Fruit verwerft het Duitse Hauslauden Fruchthandel

De toonaangevende avocadospecialist Westfalia Fruit heeft een overeenkomst ondertekend waarmee zij een meerderheidsbelang zal verkrijgen in Hausladen Fruchthandel, een in München gevestigde fruitleverancier. De deal moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Het is 1932 opgerichte familiebedrijf Hausladen heeft een sterke aanwezigheid in Duitsland met exoten, zoals avocado, mango, papaja, granaatappelen en AGF uit Zuid-Europa. Het bedrijf is ook actief in Oostenrijk en Slovenië.

De deal past binnen de visie van Westfalia om haar leidende positie op de internationale avocadomarkt te behouden en uit te breiden en synergiën te creëren binnen de geïntegreerde avocadowaardeketen van het bedrijf. 

"Duitsland is de derde grootste retail avocadomarkt in Europa, die veel kansen voor verdere groei biedt," zegt Alk Brand, directeur van Westfalia Fruit. "Onze aanwezigheid in dit land is cruciaal om de markt te kunnen penetreren, belangrijke klanten te bevoorraden en onze leidende positie in de EU te versterken. Ook biedt het ons wereldwijde telersbestand een belangrijk platform. We kijken ernaar uit om Hausladen te verwelkomen in onze internationale familie."

De familie, die het bedrijf oprichtte, waaronder Andreas en Christoph Buchner, zal in het bedrijf werkzaam blijven, waarbij Christoph door zal gaan als directeur van het Duitse bedrijfsonderdeel. "De cultuur van Westfalia past goed bij ons, met name hun focus op 'familie eerst'. Als toonaangevende importeur, verpakker en distributeur van exoten in Duitsland, hebben we een sterke basis 'blue chip'-retailklanten opgebouwd en een forse groei doorgemaakt. Deze deal biedt ons verdere groeimogelijkheden om marktleider in Duitsland en andere doelmarkten te worden en geeft ons toegang tot een gevestigde en geïntegreerde toeleveringsketen die kansen tot uitbreiding biedt."

Voor meer informatie: 
Westfalia Fruit
Email: info@westfaliafruit.com 
www.westfaliafruit.com  

Hausladen Fruchthandel
Email: info@hausladen-frucht.de
www.hausladen-frucht.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven