Het begin van elk nieuw jaar is de tijd om na te denken over de toekomst, zegt Elena Malkova van Confidenca Coaching in deze column.

"Wat mij een goed gevoel geeft, is dat ik met steeds meer mensen in AGF praat die niet alleen voor een jaar of twee denken en praten over de toekomst van hun bedrijf, maar ook echt voor de komende jaren. Dat is voor mij het verschil tussen succesvol zijn en succesvol blijven: als de organisaties geen doelen gaan stellen, zeg maar 10 jaar vooruit, dan stoppen ze met de ontwikkeling en groei en hebben ze geen toekomst."

Om deze ontwikkeling en groei te starten en uit te voeren, moet elk bedrijf de leiders van de toekomst hebben. Het nieuwe type management op alle niveaus: DGA, C-level, MT, teamleiders.  Sommige van de mensen die ik spreek zien deze uitdaging en zijn bereid om er aan te werken. Er zijn verschillende vaardigheden die door hun als essentieel worden beschouwd:

1. Het besef dat er twee belangrijke ingrediënten zijn voor elk bedrijf die in balans moeten zijn: menselijkheid en technologie. Wat betekent dat de leider het belang inziet van het verbeteren van de efficiëntie van de organisatie en van het bieden van betekenis en zorg voor de medewerkers.

2. Coaching vaardigheden. De wortel-en-stok methode motiveert, verbindt en inspireert mensen niet.

3. Het beheersen van effectieve communicatie ( ja, weer communicatie 😊). Luisteren om te begrijpen is de sleutel.

4. EQ. Emotionele intelligentie: het ontwikkelen van empathie, zelfbewustzijn en kwetsbaarheid. Het gaat om Yoda te worden (uit het boek "The Future Leader" van Jacob Morgan). Een harde leider, een Darth Vader, zal het bedrijf niet in de juiste richting sturen. Mijn call to action vandaag is om na te denken over de toekomst.  Hoe wil je dat de toekomst eruit ziet?  Wat voor soort bedrijf wil je voor werken of leiden?  Ben je bereid om de leider van de toekomst te zijn ? Ben je klaar om Yoda te worden?

Voor meer informatie:
Elena Malkova
Confidenca Resultancy & Coaching
+31 630335210
elenaconfidenca@gmail.com