Citroenenseizoen van Sorrento gestart

Op 1 januari is bij het Italiaanse La Costiera het seizoen van de citroen van Sorrento BGA van start gegaan. Het seizoen zal doorlopen tot 15 oktober. “Dit seizoen is er een nieuwe verpakking, die naast de traditionele verpakkingen gebruikt zal worden. Het gaat om kartonnen bakjes met twee of vier citroenen. Deze zijn voor zowel de binnenlandse als buitenlandse markten bestemd”, zegt Valentina Sanna, exportmanager bij La Costiera uit Fondi.

“Vanaf week twee zal het seizoen goed gaan lopen, want de vraag is hoog. Het belooft dan ook een goed seizoen te worden, in lijn met voorgaande seizoenen. De citroenen met BGA-label hebben hogere prijzen dan de conventionele citroenen”, zegt Sanna.

In de loop der jaren is de citroen van Sorrento populairder geworden en op nationaal en Europees niveau zijn er goede resultaten behaald. “De geur en smaak zorgen ervoor dat de citroen overal in Europa wordt gewaardeerd en onze citroen kan dan ook worden beschouwd als een premium gewas. In Groot-Brittannië is de citroen gewild, maar gezien de Brexit moeten er aanpassingen worden gedaan om naar dat land te kunnen blijven exporteren. Ook de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten hebben interesse in onze citroenen.”

De citroen van Sorrento is uniek in zijn soort en onderscheidt zich door zijn middelgroot kaliber, de onregelmatigheid in de schil, de uitzonderlijke geur en smaak en de lange houdbaarheid. Het is een gewas dat verbonden is met de regio en met het vakmanschap aldaar. De teelt, die plaatsvindt op het schiereiland Sorrento, wordt uitgevoerd onder pergola’s, er wordt handmatig geoogst en het blad wordt niet verwijderd.

“Wij proberen de traditionele aspecten van de teelt te behouden en te garanderen, maar we zijn genoodzaakt om de verpakking te moderniseren om aan de eisen van de markt te voldoen. Ieder jaar neemt het aantal telers dat deze referentie teelt toe en dat stelt ons in staat een groter aanbod en goede kwaliteit te garanderen”, besluit Sanna. 

Voor meer informatie:
Valentina Sanna
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
(+39) 0771 531807
limonilacostiera@gmail.com
www.la-costiera.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven