Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Everien Hamelink (Hamelink Koeling) zet zich in voor goede doel in Colombia

Everien Hamelink zet zich in voor een goed doel in Colombia. Hieronder haar ervaringen.

Colombia is tegenwoordig een veilig land, maar er heerst nog veel armoede en ontwikkelingsachterstand. Vorig jaar heb ik er vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb twee maanden gewerkt voor de stichting "Mi casa en ipauratu". Informatie over de stichting kun je vinden op www.ipauratu.org Het dorpje, waar ik werkte, is klein en ook erg arm.



De mensen leven erg sober en hebben vaak geen werk. Als ze kunnen werken, is dat meestal op de finca's tegen een schamel loontje. Het verbouwen van eigen groenten is niet mogelijk op de onvruchtbare kleigrond van de berghellingen waar in de regentijd modderstromen alles wegspoelen. Het onderwijs dat gegeven wordt op de dorpsschool, is van een laag niveau en extra hulp aan kinderen die dat nodig hebben, is ondenkbaar. Vrije tijd besteding is er niet, kinderen hebben vrijwel geen speelgoed en er is weinig ruimte om te sporten.

Al de eerste dag in Paluato werd ik voorgesteld aan een familie wonend in een klein huisje van klei. Bovenaan het terrein woonde een andere familie en direct viel mij een klein meisje op. Ze was schuw en verborg zich achter haar oma. Ons werd verteld dat haar moeder was overleden. Toen ze wegliep, schrok ik van haar misvormde benen en de manier waarop ze liep. Dat beeld bleef in mijn hoofd zitten.
Na onderzoek door een orthopeed bleek dat een operatie mogelijk is.

Het wordt een zware operatie, maar als het niet gebeurt, zal het proces verder gaan en zal zij uiteindelijk in en rolstoel belanden. Tja, in Colombia in een rolstoel betekent dat je op straat moet gaan bedelen! Het sociale vangnet voor ouderen,zieken, mensen met een beperking en gehandicapten is in dit land nul! Ziektekosten verzekering is voor arme mensen onbetaalbaar. Dus wie moet die hoognodige operatie voor dit meisje betalen? De kosten zijn beraamd op 3000 euro. Als je weet dat de vader max. 3 euro per dag verdient, dan begrijp je dat hij die operatie nooit zal kunnen bekostigen.

Ik wil Marcella (dat is haar naam) helpen en zorgen dat haar een betere toekomst te wachten staat. Door geld voor de operatie in te zamelen en haar te begeleiden in het ziekenhuis. Daarnaast is er geld nodig om mensen een beter onderdak te bieden, het bouwen van betere huizen, het creƫren van sportmogelijkheden voor de jeugd, onderwijs aan analfabeten, het kunnen bieden van extra medische zorg.

Wilt u een bijdrage leveren en dit mooie project tot een succes maken, dan kunt u uw bijdrage storten op bankrekening 36.81.39.891 t.n.v. Hamelink Koeling onder vermelding van project Colombia. Wij kunnen u verzekeren dat alle bijdragen voor 100 % op de juiste plek terecht komen.
 

Everien vertrekt op 16 februari weer naar Colombia om Marcella bij te staan voor, tijdens en na de operatie. Wij zullen hiervan verslag doen op onze website.




 
Publicatiedatum: