Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Molari Berries & Breeding

Jaarrond frambozen in het schap

“Het is interessant om te zien hoe de sector, ondanks de pandemie, toch een opmerkelijke trend heeft weten te volgen. De levensstijl van de consument is in een paar maanden tijd drastisch veranderd, maar we zijn blij dat onze sector hier nauwelijks problemen van heeft ondervonden”, zegt Matteo Molari van het Italiaanse Molari Berries & Breeding. 

Matteo en Luca Molari

Volgens Matteo zijn er twee belangrijke trends. “Genetische verbetering is vooral gericht op overzeese landen of opkomende landen waar het tot een aantal jaar geleden bijna onmogelijk was om bijvoorbeeld frambozen te telen. Met behulp van innovatieve technologieën is het inmiddels mogelijk om met dit gewas uitstekende resultaten te behalen, waardoor er 12 maanden per jaar frambozen in de schappen liggen. De tweede trend heeft betrekking op duurzaamheid. We lijken nu eindelijk te beseffen dat aandacht voor het milieu van fundamenteel belang is. Er zijn inmiddels veel spelers in de sector die er intensief rekening mee houden.” 

Vanuit commercieel oogpunt heeft Molari dit jaar goede resultaten behaald. In Spanje zijn de gestelde doelen verdubbeld door het wijzigen van de commerciële strategie. Ook in Italië zijn de doelstellingen behaald en overtroffen. De afgelopen maanden is de afzet van blauwe bessen gestegen en er zijn nieuwe markten die interesse hebben in dit gewas.

“We zijn zeer tevreden over dit jaar en de bramen en blauwe bessen zullen ook in 2021 hoge ogen gooien. Om die reden is onze technicus Alessandro Gualando al actief om volgend jaar nieuwe dingen naar Italië te brengen. Ook dit jaar zijn we al gestart met exclusieve licenties voor de bramenrassen Prime-Ark 45, Natchez en Ouachita en de blauwe bessenrassen MegasBlue en Titanium.”

Nieuwe geavanceerde selectie frambozen

Luca Molari houdt zich voornamelijk bezig met research, dat een belangrijk bedrijfsonderdeel vormt. “De afgelopen maanden hebben we wat betreft internationalisering grote sprongen gemaakt en we werken momenteel aan een aantal internationale projecten. Hierover kan ik zeggen dat er een aantal Europese proeven zijn gestart voor de nieuwe selectie en we hopen volgend jaar interessante feedback te krijgen. Hier in Cesena zijn we begonnen met een nieuw onderdeel van toegepast onderzoek dat ons helpt om de eigenschappen van onze gewassen betere te monitoren en te vergelijken met de resultaten van wereldwijde testen.” 

“De ingrediënten voor de toekomst zijn passie, enthousiasme en kwaliteit. We proberen onze klanten op een adviserende manier te benaderen en contacten te onderhouden met alle betrokken van de toeleveringsketen. We zien het komende jaar met vertrouwen tegemoet, ondanks de noodsituatie. We hebben onlangs een start gemaakt met de voorjaarsteelt van frambozen. Dit is het moment, ook voor onze klanten, om het volgende seizoen zo goed mogelijk te gaan plannen”, besluit Matteo.

Voor meer informatie:
Matteo en Luca Molari
Molari Società Agricola
Via Cerchia di Martorano, 891
47521 Cesena (FC) - Italië 
(+39) 0547 630540
info@vivaimolari.it
www.vivaimolari.it 

Publicatiedatum: