Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ger Kingma, Hagé International:

"Marokkaanse tomaten winnen steeds meer terrein ten koste van Spaanse"

Tholen - In de markt voor importtomaten verliezen de Spaanse tomaten steeds meer terrein aan Marokko. Dat vertelt Ger Kingma van Hagé International. "Het aandeel Spaanse tomaten wordt jaarlijks minder. Tomaten zijn nou eenmaal een budgetartikel, om mee te gaan met prijsniveau stappen veel mensen over op het Marokkaanse product."

"En waar er in vroegere jaren nog wel eens minderwaardig werd gedaan over de kwaliteit van de Marokkaanse tomaten, heeft men de laatste jaren een forse inhaalslag gemaakt. Het zegt wel wat dat men vrijwel permanent aanwezig is op de Engelse markt, dat lukt echt niet met een kwalitatief inferieur product. Het enige waar het in Marokko nog weleens aan schort zijn de sociale certificeringen, die heeft niet elke exporteur. Overigens werken wij alleen samen met leveranciers die wel over deze certificaten beschikken."

Het huidige importtomatenseizoen heeft volgens Ger te kampen met de nodige uitdagingen. "Vanaf het begin van het seizoen zijn de tomaten veel te goedkoop. De retailafzet blijft doorlopen, maar de hele vrije markt is ontwricht en dat verstoort de handel behoorlijk. En je kunt nou eenmaal niet alle rassen en maten aan de retail kwijt. Het zijn niet allemaal B-tomaten, de rest moet ook verkocht worden. Voor de telers is dat een zorgelijke tendens, de eisen worden alleen maar strenger, maar het is niet zo dat daar automatisch een vergoeding tegenover staat."

Voor meer informatie:
Ger Kingma
Hagé International
Tel: 0180-657702
G.Kingma@thegreenery.com 
www.hage-international.nl