WDP doet voorreservering van 4,7 hectare op Nieuw Reijerwaard

WDP - warehouses with brains heeft onlangs met de Gemeenschap-pelijke Regeling Nieuw Reijerwaard een overeenkomst ondertekend voor de voorreservering van een perceel van ruim 4,7 hectare op Nieuw Reijerwaard.

Het perceel waarvoor WDP de voorreservering heeft ondertekend ligt naast dat van Kivits-Goes. Ook hiervan was WDP de belegger. WDP gaat de nieuwe kavel gebruiken voor de bouw van een aantal vers/food-logistieke bedrijven. De belegger kan nog niet zeggen om welke bedrijven het gaat. De bouw start waarschijnlijk medio 2021.

Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard
2020 is een succesvol jaar voor de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR). Op dit moment is zo’n 46% van de beschikbare bouwgrond uitgegeven of gereserveerd en is de GRNR serieus in gesprek over 45% van de grond. Er zijn in 2020 drie koopovereenkomsten, twee reserveringsovereenkomsten en twee voorreserveringsovereenkomsten ondertekend. 

Extra logistieke ruimte
De grote vraag naar kavels op Nieuw Reijerwaard heeft twee oorzaken. ‘At-home ketens’ leveren steeds meer gezonde producten uit aan retailers en (online) direct aan de consument. Dit zorgt ervoor dat deze ketens behoefte hebben aan extra logistieke ruimte. Ook de coronacrisis heeft invloed op de vraag. De consument eet steeds vaker thuis en is er zich meer dan ooit van bewust dat gezonde voeding van essentieel belang is om gezond te blijven. Gezonde voeding heeft de laatste jaren sowieso aan populariteit gewonnen in Nederland. De groeiende vraag naar meer groente en fruit zorgt ervoor dat de agf/agro-logistieke bedrijven, die aan supermarkten en groenteboeren leveren, meer grond nodig hebben om de producten te kunnen verwerken.

"Unieke eigenschappen"
"Een aantal unieke eigenschappen van Nieuw Reijerwaard werkt de grote vraag naar bouwgrond eveneens in de hand", aldus de organisatie. "Zo is Nieuw Reijerwaard het enige regionale agro-logistieke bedrijventerrein in de A15-corridor. Ook de propositie van het terrein als onderdeel van Dutch Fresh Port en de specifieke invulling door uitsluitend ondernemingen binnen het cluster agf/agro-logistiek hebben een grote aantrekkingskracht. Uiteraard zijn ook de strategische ligging, de goede bereikbaarheid en de mogelijkheden voor grootschalige projecten grote pluspunten. Met dit alles trekt Nieuw Reijerwaard niet alleen bedrijven uit het bestaande cluster aan, maar ook bedrijven uit de regio."

Bron: Nieuwreijerwaard.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven