Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemex breidt komende zomer pand uit

“In vier jaar tijd zijn we uit ons jasje gegroeid”

Tholen – Exporteur Gemex uit Genk gaat in de zomer van 2021 het huidige pand flink uitbreiden. “We zitten hier in Genk sinds 2016, dus dat is nog niet zo lang”, vertelt Sven Jordens, zaakvoerder van Gemex. “Momenteel hebben we 8 laad- en loskaaien, maar we merken dat we in het drukke voorjaar redelijk krap zitten. We zijn al snel uit ons jasje gegroeid. Daarom hebben we besloten het pand uit te bouwen. Dit is mogelijk omdat we de ruime site destijds op de groei hebben gekocht.”

“Er zullen 7 extra laad- en loskaaien bijkomen, extra frigo’s en de logistieke hal wordt een stuk groter. In totaal komt er 4.000 m2 bij. Dat we in de afgelopen jaren zo hard gegroeid zijn, komt door onze ideale locatie. We zitten vlak aan de Duitse grens, waardoor we een stuk verder Duitsland in kunnen rijden, dan wanneer we in Mechelen hadden gezeten. Dan zit je wel dichter bij de telers, maar rekening houdend met de rij- en rusttijden, kom je in Duitsland toch een stuk minder ver”, zegt Sven.

Van Brexit heeft Gemex geen last, maar het coronavirus heeft wel wat impact gehad op het bedrijf. “Na jaren van groei hebben we dit jaar 4% minder omzet. Dat valt eigenlijk nog wel mee en ik denk dat we blij mogen zijn dat we er zo goed vanaf komen. Toch zijn we nog niet van het virus af en is het afwachten hoe volgend jaar zal verlopen”, aldus Jordens. Eind vorige week en maandag waren was het druk vanwege de Kerstverkoop. "Vandaag is het rustiger en morgen is het gedaan met de Kerstverkoop. Toch merken we wel dat het niet zo druk is al in andere jaren."

“Als alles volgens planning verloopt kunnen we in de zomermaanden beginnen met de bouw. We hopen dat de uitbreiding eind 2021 klaar is en dat we in 2022 onze klanten kunnen bedienen vanuit een nieuw en ruim pand”, besluit Sven.

Voor meer informatie:
Sven Jordens
Gemex
Kaarbaan 3
B-3600 Genk
+32(0)13 55 3326
gemex@gemex.be      
www.gemex.be