Tesco voltooit overdracht van afdelingen in Thailand en Maleisië
Tesco heeft de verkoop van zijn afdelingen in Thailand en Maleisië voltooid. De dochterondernemingen zijn overgenomen door C.P. Retail Development Company Limited (CPRD). Dit is een onderneming waarin is geïnvesteerd door de Charoen Pokphand Group, CP All Public Company Limited en Charoen Pokphand Foods Public Limited.
Bron: tescoplc.com 

Esselunga aan kop in ranglijst over klanttevredenheid in Italië
Esselunga staat bovenaan in een Italiaanse ranglijst over klanttevredenheid bij supermarkten. De ranglijst is opgesteld aan de hand van een enquête onder 3.000 consumenten, die in september door het marktonderzoeksbureau dunnhumby is uitgevoerd. In vijf van de zes gemeten categorieën stond Esselunga op de eerste plaats, gevolgd door de ketens Conad, Coop en Eurospin. Consumenten zijn met betrekking tot Esselunga met name te spreken over de prijzen, de variëteit binnen het assortiment en het aanbod aan kortingsacties.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Nieuwe Asda-eigenaren willen logistieke tak verkopen
De nieuwe eigenaren van Asda, de gebroeders Issa, hebben naar verluid een adviseur in de arm genomen voor de verkoop van de logistieke tak van de supermarktketen. De gebroeders Asda en mede-eigenaar TDR Capital hebben gekozen voor Eastdil Secured om kandidaten te zoeken voor de overname van het logistieke netwerk. Dit proces zal echter naar verwachting pas worden voltooid als de overname van Asda volledig is afgerond, aldus React News.
Bron: retailgazette.co.uk 

SPAR Gran Canaria steunt lokale aardappeltelers
SPAR heeft zijn elfde opeenvolgende overeenkomst getekend om rond Gran Canaria de lokale aardappelteeltsector te ondersteunen. De retailgroep heeft in het kader van deze overeenkomst voor 100 ton aan pootaardappelen geleverd aan deelnemende telers. De oogst van deze pootaardappelen zal leiden tot een opbrengst van ongeveer 1.500 ton aan aardappelen voor de consumentenmarkt.
Bron: spar-international.com 

Italië: Gruppo VéGé raamt omzetgroei van 10% over 2020
De Italiaanse retailer Gruppo VéGé is hard op weg om 2020 af te sluiten met een toename in omzet van 10,1%. De omzet wordt daarmee geraamd op € 11,2 mld. De like-for-like-omzet zal neerkomen op rond de 6,9%. Daarmee wordt uitgegaan van resultaten die ruim boven het gemiddelde van de Italiaanse sector liggen. De groei van de Italiaanse supermarktsector wordt voor dit jaar geraamd op 4,2%. Gruppo VéGé is met 35 partnerbedrijven en 3.585 vestigingen qua vaste activa de tweede grootste supermarktgroep van Italië. In totaal heeft de organisatie voor ongeveer 2,4 miljoen vierkante meter aan gecombineerde winkelruimte.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon verdubbelt bereik in Nederland
Amazon heeft in november zijn bereik in Nederland weten te verdubbelen in vergelijking met vorig jaar. In totaal bereikte Amazon in november 7,3 mln Nederlandse consumenten. Dit komt overeen met 45% van alle online gebruikers in Nederland. Aan het begin van dit jaar stond het bereik van Amazon nog op slechts 3,8 mln gebruikers. De Amerikaanse ecommerce-gigant behaalde daarmee een notering op de 28ste plaats van de Dutch Online Reach Survey van Vinex. In de afgelopen maand stond Amazon in diezelfde index op de 14de plaats. Het bedrijf was daarmee ook de enige grote website die op deze manier in het afgelopen jaar zo'n grote ontwikkeling heeft meegemaakt. De directe aanleiding voor de stijging in bereik is de introductie van Amazon.nl in maart.
Bron: ecommercenews.eu 

Nieuw-Zeeland: Countdown test technologie tegen diefstal
Countdown test technologie tegen diefstal bij zelfscankassa's. De technologie, Picklist Assist, werd eerder al toegepast door Australische supermarkten. Picklist Assist is in staat om losse producten te herkennen. Daardoor wordt het voor de klant moeilijker gemaakt om een duurder product te laten registreren als iets dat een stuk goedkoper is. Het systeem maakt gebruik van beeldherkenning, waarmee het product tijdens het wegen wordt gescand. Vervolgens worden groente- en fruitsoorten weergegeven die overeenkomen met wat de klant net heeft gewogen.
Bron: stuff.co.nz 

HEMA-overname afgerond met overeenkomst voor € 440 mln
HEMA wordt overgenomen door de familie Van Eerd, tevens de eigenaren van de supermarktketen Jumbo, in samenwerking met het investeringsbedrijf Parcom. Alle partijen zij het eens geworden over de laatste voorwaardes van de overeenkomst. De overname zal officieel worden voltooid in februari 2021 en heeft een waarde gekregen van rond de € 440 mln. HEMA heeft in Nederland een netwerk van meer dan 500 vestigingen. Daarnaast is de keten actief in een groot aantal landen verspreid over Europa en het Midden-Oosten.
Bron: nltimes.nl 

Carrefour Brasil neemt winkels en tankstations over
Carrefour heeft in Brazilië voor een bedrag van 519 mln reais (€ 82,8 mln) een aantal locaties van de keten Makro overgenomen. De overname betreft in totaal vijf winkels en twee tankstations.
Bron: nasdaq.com 

Amerikaanse omzet van levensmiddelen neemt af in november
In november daalde de omzet van de Amerikaanse retailsector met 1,1% ten opzichte van de vorige maand. Dit blijkt uit de laatste statistieken van het Amerikaanse Census Bureau. Hoewel de retailomzet jaar op jaar gezien met 4,1% toenam, daalde in november de omzet van levensmiddelen en dranken met 17,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2019.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Instacart werkt samen met Cardenas Markets
Cardenas Markets heeft zich aangesloten op het platform van Instacart. Hierdoor heeft de op de latino-gemeenschap gerichte supermarktketen toegang gevonden tot online retailkanalen. De thuisbezorgservice via Instacart is beschikbaar in Las Vegas en in een groot aantal regio's in Californië.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Southeastern Grocers (her)opende in 2020 41 winkels
Southeastern Grocers, het moederbedrijf van de supermarktketens BI-LO, Fresco y Más, Harveys Supermarket en Winn-Dixi, heeft over heel 2020 41 winkels gerenoveerd en nieuw geopend. De winkels zijn verspreid over Alabama, Florida, Georgia, Louisiana en Mississippi. In totaal werden 32 winkels tijdelijk gesloten voor verbeteringen op het gebied van winkelervaring. Tegelijkertijd werden 8 gloednieuwe Winn-Dixie-locaties geopend in Florida. De op de latino-gemeenschap gerichte keten Fresco y Más breidde in het zuidwesten van Florida uit naar een nieuwe gemeenschap .
Bron: businesswire.com 

VS: Teamsters begint campagne tegen bonusregelingen bij UNFI-directie
De Amerikaanse vakbond International Brotherhood of Teamsters (IBT) is een campagne begonnen tegen bonusregelingen voor directieleden bij United Natural Foods (UNFI). De vakbond doet een beroep op aandeelhouders van UNFI om tegen de voorgestelde bonusregeling te stemmen. "Steven Spinner, de CEO van UNFI, maakt kans op een vertrekbonus van US$ 8,5 mln (€ 6,9 mln) als hij in juli vrijwillig ontslag neemt, terwijl zijn jaarbonus van 2020 afhankelijk was van erg laag gestelde doelstellingen. Het is zodoende duidelijk dat UNFI erop gebrand is om CEO's met erbarmelijke ambstermijnen te veel te uit te betalen", aldus een verklaring van Teamsters.
Bron: progressivegrocer.com