Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Justin Leonard, Jackie Leonard & Sons, Ierland

"Begin januari wordt een nachtmerrie"

De lockdown in Ierland eindigde twee weken geleden en hotels, restaurants en caf├ęs serveren weer voeding.

Volgens Justin Leonard, van Jackie Leonard & Sons, verloopt dit prima en worden de regels goed nageleefd in de horeca-gelegenheden. De problemen ontstaan volgens hem in de winkelstraten, die overvol zijn omdat mensen massaal kerstinkopen doen. 

"De handel is terug op zo'n 50% van wat we normaal zouden zien maar ik ben we vrij zeker van dat we na Kerstmis weer een totale lockdown krijgen."

Brexit
Ierland verkeert in een uitzonderlijke positie binnen de EU wanneer het over Brexit gaat. Hoewel het VK de EU verlaat, bereikt het grootste deel van de verse AGF Ierland via deze landbrug maar evenals de rest van de wereld, weet het land nog steeds niet wat er na 31 december zal gebeuren. 

"Begin januari wordt een nachtmerrie," zegt Justin. "We weten nog altijd niet welke documenten we nodig hebben om AGF het land in te voeren. We zouden schepen in kunnen zetten om de versproducten rechtstreeks aan land te brengen maar dat zal tussen de 24 tot 48 langer gaan duren en wat te denken van mogelijke winterstormen waardoor schepen helemaal niet kunnen varen? Dan is er ook nog Noord-Ierland, waarheen we onze producten niet meer tariefvrij zullen kunnen exporteren maar hoe zit het met het importeren van producten? Ik probeer er nog maar even niet aan te denken."

 

Voor meer informatie: 
Justin Leonard
Jackie Leonard & Sons Limited 
Tel: +353 1 873 3055
Mob: +353 86 867 4760
justin@jackieleonards.ie    
www.jackieleonards.ie    

Publicatiedatum: