Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mersel Foods: in januari nog geringe hoeveelheden, maar meer druiven in februari

Indiaas druivenseizoen heeft geen last van telersprotesten

Het Indiase druivenseizoen komt op gang en start met kleine hoeveelheden. Vanaf januari worden er grotere hoeveelheden geoogst. Voor één exporteur zullen de meeste van deze druiven naar de Europese markt worden gestuurd. De huidige telersprotesten hebben geen invloed op het druivenseizoen, omdat de verkoopkanalen die door de druiventelers worden gebruikt niet het traditionele, door de overheid gecreëerde marktplatform omvatten.

"Het oogsten van druiven in India is op sommige locaties begonnen, zoals in Satana en Baramati. De belangrijkste regio voor Indiase druiven, Nashik, zal vanaf week 2 druiven klaar hebben voor de oogst. We verwachten dat er genoeg druiven zullen zijn om tot week 15 te oogsten. In oktober viel er veel regen, waardoor de telers het snoeien moesten uitstellen. Als gevolg daarvan zal er in januari een kleiner volume druiven beschikbaar zijn dan gebruikelijk, maar in februari zullen er meer druiven worden geoogst," zegt Samir Singh, productpromotor voor Mersel Foods

"De laatste maanden zijn de klimaatomstandigheden zeer gunstig geweest, met veel zon. De druiven in de wijngaarden zien er mooi uit en we verwachten druiven te oogsten van een stabiele kwaliteit, met goede brixwaarden en maten. De totale oogst zal dit seizoen naar verwachting ongeveer op hetzelfde niveau liggen als vorig jaar."

Natuurlijk houden de Indiase fruitexporteurs in het algemeen de situatie in Europa nauwlettend in de gaten, aangezien het coronavirus zich weer verspreidt en landen nieuwe lockdowns afkondigen: "De dreigende impact van Covid-19 op de vraag naar Indiase druiven is momenteel de belangrijkste zorg voor alle Indiase exporteurs. Er zijn in heel Europa, de grootste markt voor Indiase druiven, beperkingen en gesloten instellingen en afzetmarkten geweest. De ervaring van vorig jaar is zeer wrang en schadelijk geweest, dus we gaan nu uiterst voorzichtig te werk en houden nauwlettend in de gaten hoe de situatie zich ontvouwt naarmate het seizoen vordert," zegt Singh.

Hoewel er in India wijdverspreide protesten van telers zijn, is Singh van mening dat dit geen invloed zal hebben op het druivenseizoen, dat onafhankelijk van het marktplatform van de overheid handel drijft: "Er is groot protest van telers tegen de nieuwe wetten die de tuinbouwmarkten liberaliseren. Gelukkig wordt de druivensector niet beïnvloed door deze wetten, omdat de verkoopkanalen die door de druiventelers worden gebruikt niet het traditionele marktplatform zijn dat door de overheid is gecreëerd."


Het team van Mersel Foods

Uitbreiding naar Canadese markt
Mersel Foods' belangrijkste markt voor druiven is in Europa, maar de exporteur zal proberen ook dit jaar voet aan de grond te krijgen op de Canadese markt. "We hebben ons tot nog toe gericht op Europa en Rusland voor de verkoop van onze druiven. Door ons streven naar kwaliteit en het hebben van verkoopkantoren in deze markten, zijn we goed vertegenwoordigd op deze markten. We begrijpen de behoeften van de consumenten in deze markten en hebben onze producten aangepast aan hun voorkeuren. Dit jaar breiden we onze markt uit naar Canada, dat andere eisen stelt aan de kwaliteitsnorm."

Singh stelt dat de druivenprijzen in januari iets hoger zullen zijn, maar dat ze onder druk zullen komen te staan zodra er tegen februari grotere hoeveelheden op de markt beschikbaar komen: "Door het beperkte volume dat beschikbaar is voor export in januari, zullen de prijzen voor Indiase druiven naar verwachting aan een hogere kant zijn in het begin van het seizoen. In februari en maart zullen er echter voldoende druiven beschikbaar zijn voor de export en zullen de prijzen onder druk komen te staan. Als de situatie van Covid-19 onder controle komt en blijft, hopen we in 2021 een succesvol Indiaas druivenseizoen mee te maken," besluit Singh.

Voor meer informatie:
Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
+371 295 160 75
samir@unisel.lv
www.merselfoods.com

Publicatiedatum: