In samenwerking met leasemaatschappij Textainer heeft Maersk Container Industry (MCI) een overeenkomst gesloten voor de levering van vijfhonderd nieuwe Star Cool-reefer units aan Dole Food Company, die in januari 2021 zullen worden opgeleverd.

De focus van Dole op het leveren van fruit van de hoogste kwaliteit en het verminderen van de wereldwijde CO2-voetafdruk van deze bedrijven is meegewogen in hun keuze voor Star Cool. De Star Cool-units kunnen de snelheid van de koelcompressor regelen om te voldoen aan de specifieke koeleisen van de lading en daardoor presteren op het hoogste niveau van zowel precisie als energiezuinigheid.

Dole Star Cool
Met het automatische ventilatiesysteem (AV+) van Star Cool kunnen de units de toevoer van verse lucht regelen met een vooraf geselecteerd maximumniveau aan CO2 in de reefer. Deze unieke en innovatieve regeling van de toevoer van verse lucht zorgt voor een verdere vermindering van het energieverbruik en de bijbehorende CO2-voetafdruk. Het regelen van de hoeveelheid omgevingslucht die de container binnenkomt, vermindert de noodzaak om warme lucht af te koelen en vermindert het risico op het binnendringen van schadelijke externe gassen. Dankzij uitbreiding van deze units heeft Dole meer controle over het product tijdens het transport.

AV+ is ontworpen om de versheid van de lading van delicate bananen en ander vers fruit te maximaliseren, terwijl de schepen de tropen doorkruisen en tegelijkertijd de energie-efficiƫntie optimaliseren. Vergelijking: Op een warme dag zou het contraproductief zijn om met een auto te rijden met de airconditioning aan en de ramen open. In feite is dit de logica achter AV+.

"Dole is vastbesloten om de markt te voorzien van de beste producten van hoge kwaliteit," zegt Ana Anchia, regional equipment manager van Dole. "De levering van deze nieuwe Star Cool-units zal onze efficiƫntie in de koelketen verbeteren en ons in staat stellen onze belofte aan onze klanten waar te maken."

"Dole geeft prioriteit aan kwaliteit en innovatie op alle fronten," zegt Anders Holm, global head of sales & marketing bij MCI. "Dit zijn ook waarden die belangrijk zijn voor MCI en we zijn erg blij dat Dole hun vertrouwen in MCI bevestigt door hun Star Cool-vloot opnieuw uit te breiden."

Dole zal de nieuwe reefers met hun eigen nieuwbouwschip Dole Maya ophalen in Qingdao, China.

Bron: MCIContainers