Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruud Kester start met eigen agentschap Lyna Trade

Tholen – Het is een zeker risico om te beginnen met een eigen bedrijf in coronatijd maar desondanks heeft Ruud Kester besloten de sprong te wagen. “Het idee was er al langere tijd. Een eigen zaak is toch wel een beetje een droom die uitkomt.” In december startte Ruud daarom met Lyna Trade. “Met dit bedrijf zet ik mij in als agentschap in de AGF-sector. Hiermee verbind ik de teler met de importeur. Het verschil met andere agentschappen is dat ik betrokken blijf bij het proces, van begin tot eind. Mijn focus ligt vooral op de handel van AGF overzee zoals in Zuid-Amerika en Afrika waar ik in de afgelopen jaren een netwerk heb uitgebouwd van mensen in de handel.”

Avocado’s uit Mexico, citrus uit Egypte en mango’s en gember uit Peru komen al langs bij Ruud. Figuurlijk dan. “Ik zie zelf vooral de papieren langs komen. Als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van de teler zie je immers de producten zelf niet voorbij komen maar leg je juist de contacten en regel je het papierwerk voor de commercie. Toch blijf ik daarbij het aanspreekpunt bij vragen en problemen voor de handelaren.”

Als agent kan Ruud zich wereldwijd storten op de AGF-handel. “Je bent als bedrijf immers niet gebonden aan de locatie vanwaar je werkt. Zo zijn we ook bezig met een project waarin we de handel hebben geregeld tussen Egyptische citrustelers en Zuid-Amerikaanse importeurs in bijvoorbeeld Argentinië. Het seizoen op het zuidelijk halfrond is immers voorbij en die mensen blijven ook gewoon jaarrond sinaasappelen consumeren. Dat gat kunnen we nu vullen met product uit Noord-Afrika.”

Een groot verschil is er wel tussen de Zuid-Amerikaanse en Europese markt. “Certificeringen als SMERTA en GlobalGAP zijn daar niet vereist,” vertelt Ruud. “Wat dat betreft is de documentatie voor die landen een stuk makkelijker. Europa is wat dat betreft de moeilijkste eindbestemming. Daarvoor komen ook alleen de telers met certificaat in aanmerking. In de toekomst zouden we ook het regelen van deze certificeringen kunnen opnemen in ons bedrijf als extra service. Dat doen we bijvoorbeeld ook al met het afsluiten van verzekeringen tussen de partijen op een lading als de partijen dat wensen.”

Voor meer informatie:
Ruud Kester
Lyna Trade
T: +31 (0)646 093 566
ruud@lyna-trade.com
www.lynatrade.nl