Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigde Naties zetten 2021 in het teken van groenten en fruit

Vandaag, 15 december 2020, is de aftrap van het 'International Year of Fruits and Vegetables' van de Verenigde Naties, met als uitvoerend orgaan de Food and Agriculture Organization (FAO).  

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) doet maar al te graag mee aan dit jaar. Juist nu is het belangrijk om in alle landen van de wereld meer aandacht te geven aan de gezondheidsvoordelen van het eten van groenten en fruit, de duurzaamheidswinst van deze keuze en daarbij voedselverspilling niet uit het oog te verliezen. De FAO heeft alle lidstaten opgeroepen om invulling aan dit jaar te geven. Nederland, met zijn internationaal sterke tuinbouwsector, kan hierin niet ontbreken. Het NAGF is samen met Food Cabinet gestart om de mogelijkheden voor invulling te verkennen. Bij de eerste gedachtewisseling waren de volgende partijen aanwezig: GroentenFruit Huis, Van Oers United, Vezet, Rijk Zwaan, UNICEF Nederland,  het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Food Cabinet.

BelOrta viert een heel jaar lang mee
Bij BelOrta is elk jaar een 'Year of Fruit and Vegetables'. "In het kader van dit VN-initiatief steken we in 2021 echter nog een tandje bij. We blijven trouw aan onze filosofie om consumenten te inspireren en te laten genieten van verse groenten en fruit maar ook om ze informeren met verhalen achter deze producten, culinaire idee├źn, seizoens-kalenders en nog veel meer. We zetten een heel jaar lang onze telers en het resultaat van hun vakkennis en -passie in de kijker via onze online kanalen, creative partnerships etc", aldus BelOrta. 

Meer info over het International Year of Fruits and Vegetables vind je op http://www.fao.org/fruits-vegetables-2021/en/.

Voor meer informatie:
NAGF
www.NAGF.nl 

Glenn Sebregts
BelOrta
+32 15 565 272
glenn.sebregts@belorta.be 
www.belorta.be 

Publicatiedatum: