Abel Alarcón, Brio Fruits: "De afzet van Cara Cara-sinaasappelen loopt vlot"

“De vraag naar citrus zal waarschijnlijk toenemen met kerst in zicht”

De afzet van bloedsinaasappelen doet het goed, met prijzen die stabieler zijn dan die van Navelina's. “Vorige week zijn we begonnen met de oogst en verwerking van de eerste Cara Cara-sinaasappelen. Die hebben een oranje schil maar het vruchtvlees is lichtrood. Het is een nicheproduct, zelfs binnen de groep bloedsinaasappelen, waarvan de populariteit de laatste jaren maar onverminderd lijkt toe te nemen. De afzet van de Cara Cara’s loopt vlot, vooral op de Duitse markten. Maar het is zeker een ras waarvan de verwerking best door specialisten gebeurt”, zegt Abel Alarcón, manager van het Valenciaanse bedrijf Brio Fruits.

“Begin januari brengen we de dan de eerste Sanguinelli op de markt, het gepigmenteerde ras dat al sinds het ontstaan van ons merk Brio, nu reeds 45 jaar geleden, steeds onze topper is geweest onder de productgroep bloedsinaasappelen. We merken toch wel dat de consument op zoek is naar fruit met veel antioxidanten vanwege hun gezondheidsvoordelen. Bloedsinaasappelen profiteren van die trend”, voegt hij eraan toe.

Volgens de teler en exporteur valt de oogst van dit seizoen zeker niet op door de grote maten. Het zijn daarentegen de middelgrote en kleine maten die in deze eerste seizoenshelft de boventoon voeren. “Zowel de Navelina-sinaasappelen als de Clemenules-clementines zijn eigenlijk te klein. Dat is jammer, want op de markten met veel groothandel, zoals in Duitsland, gaat de voorkeur duidelijk uit naar de grotere maten. Het ruime aanbod van klein fruit is een van de factoren die ervoor zorgen dat er momenteel een grote prijsdruk is”.

“Het weer is ook tot eind november te warm geweest, waardoor het fruit sneller rijp wordt en de oogst niet mooi gespreid kan verlopen. Met de temperatuurdaling van de afgelopen dagen en met de kerst in zicht hebben we er vertrouwen in dat de vraag weer zal toenemen”, besluit hij.

 

Voor meer informatie:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L. (Brio Fruits)
Tel: +34 962 868 000 (Spanje)
brio@brio.es
www.brio.es


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven