Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische gangbare en biologische paprika's komen binnen op sterke Amerikaanse markt

Het IsraĆ«lische paprikaseizoen kwam wat laat op gang dit jaar door de hoge zomertemperaturen in het land. Ondanks de vertraging worden de volumes nu hoger en het seizoen begint er goed uit te zien. 


 
Gangbare, biologische en Habanero paprika's
Voor MOR USA beginnen de eerste aantallen Israƫlische paprika's binnen te komen. "We werken met gangbare paprika's, biologische paprika's en dit jaar voor het eerst hebben we ook Habanero paprika's," zegt Robin Sporn. "De eerste oogsten van de gangbare paprika's begonnen twee tot drie weken geleden, maar vanwege de hoge zomertemperaturen waren de vruchten uit de eerste weken kleiner en niet geschikt voor de markt van de VS. In de volgende week of de week erna verwachten we dat goede aantallen binnen beginnen te komen voor de gangbare en biologische paprika's in alle drie de kleuren en we verwachten een degelijk seizoen dit jaar, ondanks de vertraging aan het begin."

Dit is het eerste jaar dat het bedrijf Habanero's heeft toegevoegd aan het assortiment. "Een van onze telers teelt ongeveer 4 hectare Habanero's, dus het zal niet om grote aantallen gaan - zo'n 5 tot 8 pallets per week die worden verdeeld tussen Noord Amerika en Europa - maar het is een goede manier om meer waarde toe te voegen aan ons assortiment, omdat we die paprika's makkelijk toe kunnen voegen aan de bestaande transporten," legt Sporn uit. 

Terwijl het seizoen laat op gang kwam, wordt verwacht dat de transporten naar de VS rond dezelfde tijd zullen stoppen, zoals gewoonlijk in maart. "Terwijl het seizoen een beetje verlengd zou kunnen worden, als we tegen het einde van maart, april komen gaat de kwaliteit meestal wat omlaag, dus dan worden de paprika's meer lokaal verdeeld dan dat ze nog naar de VS gaan," legt Sporn uit. 


 
Sterke markt op het moment
Ondanks dat MOR USA haar paprika's niet op tijd had voor Thanksgiving, komt het product binnen op een sterke markt. "De aantallen gangbare paprika's die nu binnenkomen uit Mexico zijn vrij laag, en daar worden helemaal niet veel biologische gezet. Dus zijn de vraag en de prijzen in de markt hoog," zegt Sporn. 

Het bedrijf haalt de paprika's binnen zowel door de lucht als over de oceaan, afhankelijk van de markt. "De boot-paprika's zijn goedkoper, omdat oceaanvracht veel goedkoper is dan luchtvracht - vooral nu de pandemie de beschikbaarheid van luchtvracht heeft gelimiteerd, wat de prijs ervan erg heeft opgedreven. Daarom vervoeren we ze nu alleen door de lucht als de markt sterk genoeg is. Op dit moment is de vraag zo hoog dat we de paprika's door de lucht in kunnen voeren, zelfs met de bijkomende kosten van de luchtvracht, dus ik zou zeggen dat de markt nu erg sterk is," zegt Sporn. Het bedrijf kan de paprika's invoeren door de lucht met een retour van 48 uur. 


 
Voor de paprika's die per schip worden verscheept gebruikt het bedrijf een voorbehandeling om hun houdbaarheid te verlengen en de kwaliteit bij aankomst te garanderen. "Op dit moment zijn de meeste paprika's die worden verscheept over de oceaan gangbare rode, omdat dat de sterkste zijn, maar andere kleuren en biologische paprika's kunnen ook per oceaanvracht worden verscheept," zegt Sporn. 

For more information:
Robin Sporn
MOR USA
Tel: +1 (484) 885-6259
Email: robin@morusagroup.com

Publicatiedatum: