Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste proefzending van Poolse Royal Gala appelen naar Taiwan

Galster, een Poolse fruitexporteur, is erin geslaagd zijn eerste proefzending appelen naar Taiwan te sturen. De Taiwanese klant heeft de proefzending afgelopen woensdag ontvangen. Mateusz Wajnert, hoofd verkoop van Galster is enthousiast: "Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Poolse appelen hun weg naar deze bestemming vinden. Afgelopen woensdag, 9 december, verzonden wij de eerste lading met Royal Gala appelen uit onze boomgaarden. Na de aankomst werden de appelen gecontroleerd op smaak en de feedback was positief. Het volgende wat we willen doen is een containerlading naar Taiwan sturen en op zoek gaan naar Taiwanese fruitimporteurs waarmee we kunnen gaan samenwerken."

Hoewel de zending goed werd ontvangen, is het een beetje laat in het seizoen om te beginnen met het verschepen van grote hoeveelheden. Wajnert hoopt dat hun inspanningen zich zullen uitbetalen in het seizoen 2021. "We hebben er hard voor moeten werken en we hebben ons door een reeks fytosanitaire documenten moeten wroeten, maar we hopen dat dit alles uiteindelijk de moeite waard zal zijn. We willen graag langzaamaan beginnen en een paar containers proberen om de verwachtingen van onze Taiwanese klant wat beter te leren kennen. Hopelijk is er volgend seizoen een kans om grotere hoeveelheden Poolse appelen naar deze nieuwe markt te sturen."

Het krijgen van deze deal ging een beetje anders dan gebruikelijk, omdat het uitnodigen van de potentiƫle klant in persoon geen optie was. Wajnert (foto rechts) stelt dat het niet al te veel moeite kostte: "Het coronavirus had gelukkig geen invloed op het opzetten van deze handel. De meeste gesprekken die we met de Taiwanese klant hadden, vonden plaats via een videoconferentie of andere digitale communicatiemiddelen. Natuurlijk had de videoconferentie de voorkeur, want het is beter om een meer persoonlijk contact te hebben met een potentiƫle klant. Het zal zeker een stuk beter zijn als we onze klant daadwerkelijk naar Polen kunnen laten komen en vice versa, dus laten we hopen dat dit na een paar maanden een mogelijkheid is," besluit Wajnert.

Voor meer informatie:
Mateusz Wajnert
Galster Sp. z o.o.
+48 660 042 551
mateusz.wajnert@galster.pl
www.galster.pl

Publicatiedatum: