Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse MKC kan jaarrond boerenkool leveren

Molyneux Kale Company (MKC), dat is gevestigd in het zuidwesten van Lancashire, teelt al meer dan 30 jaar boerenkool en is de enige teler in het VK die jaarrond boerenkool kan leveren. Naast boerenkool teelt het bedrijf ook cavolo nero, snijbiet, Italiaanse en oosterse brassicarassen en duizendkoppige kool.

"In de loop der jaren hebben we onze eigen rassen ontwikkeld om ons seizoen te kunnen verlengen. We verkopen uitsluitend wat we hier telen," legt Chris Molyneux uit. 

Boerenkool is doorgaans tussen april en juni lastiger te telen maar door de ontwikkeling van eigen rassen, die de afgelopen 15 jaar werden geselecteerd, kan MKC de groenten ook in deze maanden telen.

"Gekleurde koolsoorten doen het meestal goed tot november maar zijn niet bestand tegen vorst. Door gebruik te maken van onze eigen rassen kunnen we deze koolsoorten nu tot en met maart leveren. De periode van april tot juli blijft echter problematisch. Hetzelfde geldt voor onze overige producten: duizendkoppige kool, snijbiet, cavolo, broccoletto en winter witlof. MKC heeft het seizoen van deze gewassen al weten te verlengen maar werkt nog steeds aan een verdere verlenging van het teeltseizoen."

 

Chris vertelt dat ondanks het feit dat de afzet van boerenkool een paar jaar gelden zijn hoogtepunt bereikte de vraag nog altijd stabiel is. "We leveren alleen het onbewerkte product. We hebben een tijdje geëxperimenteerd met voorgesneden producten maar de smaak was niet te vergelijken. Er is een wereld van verschil tussen onbewerkte en gesneden AGF. Dit geldt voor alle groenten. Op het moment dat je een product snijdt, verandert de smaak."

Het teeltbedrijf levert aan groothandels en Chris geeft toe dat het een jaar met de nodige ups en downs is geweest.

“De programma's voor verspakketten deden het uitstekend. De keten van deze producten korter, waardoor het de consument verser bereikt  dan AGF die aan supermarkten wordt geleverd. Wanneer de ingrediënten op de juiste manier worden bereid, dan kan men zeer smaakvolle creaties samenstellen." 

Voor meer informatie: 
Chris Molyneux
MKC
chris@molyneuxkale.com  
molyneuxkale.com/ 

Publicatiedatum: