Jaguar The Fresh Company uit Barendrecht heeft vrijdag aangekondigd dat ze een samenwerking is aangegaan met de Desiree Ellis Foundation in Zuid-Afrika om plattelands-gemeenschappen op te leiden, te versterken en te ondersteunen.

Kees Rijnhout, CEO van Jaguar, zegt dat deze samenwerking het bedrijf in staat stelt waarde toe te voegen aan haar stakeholders. "Jaguar The Fresh Company houdt zich al jaren bezig met (milieu)duurzaamheid en ethische handel. Om ervoor te zorgen dat we onze doelstellingen ten volle verwezenlijken, streven we nu ook actief naar sociale duurzaamheidsprojecten in landen en landbouwregio's waar we commerciële activiteiten hebben. Samen met de stichting van Desiree Ellis zullen we een actieplan uitrollen in Zuid-Afrika waarmee plattelandsvrouwen een leidende rol spelen bij de ontwikkeling van hun gemeenschappen. Komend jaar gaan we ook samenwerken met fruittelers, lokale autoriteiten, ketenpartners en non-profitorganisaties zodat we duurzaamheidsvoordelen kunnen creëren voor al onze stakeholders, van boom tot tafel."


Desiree Ellis is de bondscoach van Banyana Banyana, het Zuid-Afrikaans vrouwenvoetbalelftal

Desiree Ellis: "Na 25 jaar te hebben gevoetbald, raakte ik in 2008 betrokken bij projecten die mensen in achterstandsgemeenschappen trainen in leiderschap en levensvaardigheden. Hierin gebruiken wij vaak sport als hulpmiddel. De afgelopen 12 jaar heb ik gezien hoe deze benadering levens positief kan beïnvloeden. Ik heb het voorrecht gehad om jaren op hoog niveau te voetballen en nu ook internationaal te coachen. Ik wil mijn levensverhaal gebruiken om anderen te motiveren en specifiek individuen in arme gemeenschappen te helpen hun talenten te ontwikkelen. De Desiree Ellis Foundation maakt gebruik van motiverende optredens, sportevenementen en trainingen. We bieden vaak ook voedselhulp aan de allerarmsten. Als start van de samenwerking met Jaguar organiseren we op 16 december een maaltijd voor 500 arme mensen in 3 dorpen. Ik ben er zeker van dat deze samenwerking met Jaguar geluk aan veel mensen zal brengen."

Voor meer informatie:
Kees Rijnhout
Jaguar The Fresh Company
+ 31 180 750 500
k.rijnhout@jaguartfc.nl
www.jaguarthefreshcompany.com