Tholen - Het Peruaanse mangoseizoen staat op punt van beginnen. "Volgende week ontvangen we de eerste Kent-mango's in Europa", vertelt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer. Volgens de importeur is het seizoen op geen enkele manier vergelijkbaar met het bizarre seizoen 2019/2020. "Het afgelopen seizoen werd overheerst door een overvloedige oogst en een plotselinge exportstop als gevolg van Covid-19. Nu zijn de kaarten weer heel anders geschud."

"De eerste geluiden zijn dat Peru als gevolg van het watertekort meer kleine maten tot haar beschikking heeft. Het seizoen lijkt rustig te starten en dat komt prima uit, want er is nog voldoende Braziliaans product op de markt", vertelt Henk. "De prijzen liggen op een niet al te hoog niveau, dus met een rustige uitfasering van het Braziliaanse seizoen en een rustige opstart van Peru is in deze markt heel gezond."

"Gezien de middelmatige oogst, maak ik me geen zorgen over de prijsvorming dit seizoen", aldus de importeur. Hoewel de eerste tien dagen van december niet wild waren op de mangomarkt, verwacht hij dat de vraag van met name het retailkanaal de komende dagen zal toenemen. "Je ziet nu dat de supermarkten al aan het trekken zijn aan de goede maten. Laat het seizoen maar beginnen!"

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-745100
henk@harshagebauer.nl 
www.themangospecialist.com