Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Antonio Agizza van Agizza Ciro di Falciano, Italië:

"Een beetje kou zou goed zijn voor de vraag naar wintergroenten"

"De trend van de wintergroenten is niet een van de beste en de markt is onder invloed van het weer, met prijzen die onder het gemiddelde liggen in vergelijking met andere jaren. De vraag is niet buitensporig groot in vergelijking met het overvloedige aanbod op zowel de nationale als de Europese markt; in dit verband zijn de verkooptrends en de noteringen dan ook in orde. Wat de consumptie betreft, blijft de vraag echter laag, want we mogen niet vergeten dat de horeca en de bevoorrading van de lokale markten ontbreken; bovendien kweken veel consumenten in hun eigen tuin hun groenten en ten slotte hebben de weersomstandigheden tot nu toe de consumptie van de wintergroenten niet aangemoedigd," aldus Antonio Agizza van het bedrijf Agizza Ciro Ortocoltura, in de Italiaanse provincie Caserta.

"Dit jaar is er een sterke toename van de opbrengsten, zowel in Italië als in het buitenland. Aangezien het klimaat wereldwijd verandert, is er momenteel nog veel binnenlands product in verschillende Europese landen. Bovendien wordt Spanje een sterke concurrent op de markten, vooral voor witte kool."

"Zelfs in Campania zien we hogere opbrengsten, zozeer zelfs dat dit jaar veel bedrijven brassica's hebben geplant: zowel omdat deze referenties weinig invloed hebben op de arbeid, als om de productiekalender te diversifiëren. Dit heeft geleid tot een daling van de prijzen: de noteringen voor witte kool zijn echt laag, terwijl ze voor romanesco bevredigender zijn. Voor deze laatste referentie is het in feite bijna een nichemarkt."

Foto: Agizza Ciro

"Tot slot wordt verwacht dat het grootste deel van de teelt binnen enkele weken tot volle wasdom zal komen. In het algemeen, echter, als de weersomstandigheden niet veranderen en als het koude weer aankomt (gematigde temperaturen en overmatige regenval helpen de brassica's niet), verwachten we niet veel verandering, met uitzondering van enkele kleine prijsschommelingen," besluit Antonio.

Voor meer informatie:
Antonio Agizza
Agizza Ciro Ortocoltura
info@agizzaciro.it
www.agizzaciro.it

Publicatiedatum: