Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alan Hunt, FreshGro

Britse worteloogst ziet er dit seizoen goed en normaal uit

"De worteloogst van dit seizoen is tamelijk normaal met een goede mix van maten," zegt Alan Hunt van de Britse teler en verwerker FreshGro. "We komen misschien nog steeds product tekort, maar het seizoen verloopt beter dan voorheen."

Het weer is volgens Alan geen grote factor geweest, omdat ze op verschillende locaties in het VK met verschillende grondsoorten telen en meestal altijd ergens kunnen oogsten.

De lockdowns dit jaar hebben een effect gehad op het aanbod van de foodservice met een daling van de volumes van ongeveer 30%, maar de detailhandelsverkoop is met 10% gestegen.

In deze tijd van het jaar zou de foodservice normaal gesproken volop in touw zijn, zeker naar de kerstdagen toe. Maar hoewel de tweede lockdown in het VK is afgelopen, zijn er nog steeds beperkingen voor de horeca en Alan zegt dat de huidige volumes voor de foodservice slechts 50% zijn van wat ze vorig jaar op dit moment afnamen. Alan verwacht wel dat de kerstverkoop vergelijkbaar is met die van vorig jaar.

FreshGro is de grootste Britse leverancier van Chantenay wortelen die het dit jaar volgens Alan redelijk goed hebben gedaan. FreshGro zag dit jaar een goede start in januari en februari, maar Alan is voorzichtig met 2021, want we hebben allemaal geleerd dat er van alles kan gebeuren.

Voor meer informatie:
Alan Hunt
Freshgro
+44 1623 870 803
adhunt@freshgro.co.uk
www.freshgro.co.uk

Publicatiedatum: