Een van de belangrijkste Panamese exportproducten zijn watermeloenen en meloenen. Het land is meest bekend door haar gele honingmeloenen, en daarnaast watermeloenen met en zonder zaadjes. Piel de sapo meloenen, ook wel bekend als 'Kerstman meloenen' omdat ze zo lang houdbaar zijn - tot Kerst, zoals de naam al suggereert - worden ook geteeld in Panama. Het land exporteert haar watermeloenen en meloenen vooral naar Europa, met name naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Erg bederfelijk fruit heeft een betrouwbare partner nodig, die begrijpt hoe moeilijk het is om gekoelde producten te verschepen over lange afstanden, en die kan worden vertrouwd om snelle service te verlenen die Panama verbindt aan het Europese continent. MSC Mediterranean Shipping Company, koploper in containerverscheping, is al elf jaar actief in Panama. 

Samenvallend met het aankomende Panamese watermeloen en meloenseizoen, dat start in februari en aanhoudt tot april 2021, met een piek ongeveer in maart, lanceert MSC een speciale productgerichte campagne. 

Waarom MSC verkiezen voor uw Panamese watermeloenen en meloenen? 
"Onze globale dekking van maritieme en intermodale services, gecombineerd met onze ervaring in het transport en verzorging van bederfelijk product, zijn de perfecte combinatie voor exporteurs die op zoek zijn naar snelle en betrouwbare services die Panama verbinden met de handelscentra in Europa."

"Elk transport dat we organiseren krijgt het hoogste aandachtniveau en onze teams worden regelmatig ingelicht over al de nieuwste standaards en processen om de veranderende eisen van onze klanten te blijven waarmaken, waardoor onze handelspartners de assistentie krijgen die ze nodig hebben door heel het exportproces heen."

De services zijn: 

  • 5 afvaarten per week met de snelste vervoerstijden naar Europa
  • Containers en schepen beschikbaar in het piekseizoen
  • Experts op koelschepen om soepele en consequente deur tot deur operaties mogelijk te maken, uitgebreid met multimodale transport- en hanteringsservices

Voor meer informatie:
www.msc.com/watermelons