Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Vraag op meloenenmarkt trekt weer aan na moeizame weken'

Tholen - De meloenenmarkt was de afgelopen weken ronduit slecht te noemen, maar sinds twee weken begint de vraag naar de meeste soorten weer wat aan te trekken.

"Deels kwamen de lage prijzen doordat de Brazilianen veel meloenen hadden gestuurd. Gelukkig hebben importeurs door de lage prijzen toch orders gecanceld, waardoor de prijs toch naar een fatsoenlijker niveau is gestegen", constateert Bertus Schipper van Zoutewelle. 

"Meloenen bleken, zeker in deze tijd van het jaar, nog wel een horeca-artikel te zijn en die afzet hebben we de afgelopen maanden zeker gemist. De gemiddelde consument gaat met deze temperaturen namelijk niet voor een meloentje naar de supermarkt."

"Maar inmiddels staan er voornamelijk voor gele meloenen ook weer de nodige acties gepland en gaat de markt schoorvoetend de goede kant op. "De prijzen van de gele meloenen (rond de 8,50 euro voor 10 kg) zijn zelfs meer dan fatsoenlijk, watermeloenen komen van een prijsniveau van 40 cent af en zitten nu weer op een niveau rond de 65 cent. Ook de Piel de Sapo's zitten weer op een niveau rond de 75 cent per kilo. Alleen de Cantaloupe- en Galia-meloenen blijven nog achter. Daar zwerven er nog behoorlijk wat van in de markt en die prijs blijft steken rond de 5 euro voor 5 kilo", aldus Bertus.

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
T: +31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com   
www.zoutewelle.com