Tholen - Op de peenmarkt is het volgens Paul van der Linde van Van der Linde uit Emmeloord extreem rustig. "Normaal word je in deze tijd regelmatig gebeld door afnemers, maar die vraag ontbreekt momenteel. Zeker nu de laatste boten naar Senegal zijn gegaan, zijn de exportvolumes afgenomen. Van overzee is nog wat vraag uit een land als Mauritaniƫ, maar dat zijn de aantallen niet. Normaal neemt Europa het in deze periode over, maar die hebben allemaal nog voldoende eigen product."

"Het enige land waar nog wat peen voor gespoeld wordt, is Tsjechiƫ, maar verder is het in Europa bijzonder stil. Er werd twee weken terug zelfs hier nog peen uit Polen in Nederland aangeboden. Ik zie de markt dan ook niet snel veranderen. Of het moet binnen no time gaan vriezen, anders voorzie ik tot half januari geen verandering op de markt en worden het hele rustige weken", aldus Paul.

"Prijzen liggen al weken stabiel op een niveau tussen de 11 en 14 cent. Dat komt omdat de opbrengsten een stuk lager waren dan voorgaande jaren. Dat geldt ook voor onze buurlanden Duitsland en Belgiƫ. Maar als de huidige vraag te lang aanhoudt, zijn we die voorsprong snel kwijt", verwacht Paul. "Daarbij hebben we te maken dat de kwaliteit dit jaar opnieuw niet goed is. Er komt nogal eens een partijtje met ringrot tevoorschijn. Ik verwacht dit jaar veel aanbod van mindere partijen."

Voor meer informatie:
Van der Linde
Paul van der Linde
Mob: +31 (0) 6 - 52 06 36 01
Paulvanderlinde@vanderlindebv.com 
www.vanderlindebv.com