Gewas- en exportrapport 2020, week 49

Chileense blauwe bessenseizoen begonnen in zuidelijke en centrale regio's

Enkele Chileense regio's in het midden van het land zitten op dit moment al volop in het blauwe bessenseizoen van de vroege rassen met een opbrengst die blijft stijgen. Ondertussen begint de zuidelijke zone met de eerste oogsten in de regio Araucania en is het begin van het seizoen vergelijkbaar met vorig seizoen.

De Chileense verladingen lopen echter een week achter op de oorspronkelijke raming, met 4.078 ton export in week 48 en een totaal van 10.534 ton, 11% minder dan in seizoen 2019/20 in dezelfde week. Zoals vermeld in de vorige edities is dit te wijten aan lagere dagtemperaturen, maar volgens de weerprognose voor de komende weken zal dit verschil zich herstellen aangezien een stijging van de maximumtemperaturen in de hele centrale zone verwacht wordt.

Ondanks de vertraging die is opgetreden van de wekelijkse opbrengst, wordt verwacht dat vanaf week 49 de export vanuit Chili zal beginnen tijdens de piekweken, met hoeveelheden die de 5.000 ton per week zullen overschrijden.

Wat bio-blauwe bessen betreft blijft de export stijgen met 16% meer fruit in vergelijking met het vorige seizoen en 3.260 ton tot week 48. De eerste export vanuit de Ñuble en Bio Bio regio's naar de Amerikaanse markt heeft plaatsgevonden, waarbij System Approach de voorkeur geeft aan bio-blauwe bessen uit deze regio's naar deze markt.

Deze informatie is opgesteld door IQonsulting van SAG/Asoex op basis van inspectieformulieren die door de exporteurs aan SAG (Agricultural and Livestock Service) zijn voorgelegd.

cbbc.iqonsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.