Week van de Friet: street artists brengen ode aan frietjes van de frituur

Dit jaar staat de eerste week van december in het teken van de nationale trots van België: de versgebakken, goudgele frietjes van de frituur. "Tijdens deze 21ste editie van de Week van de Friet wordt ons culinair erfgoed opnieuw in de kijker gezet. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende street artists een week lang een ode aan de frietjes van de frituur. Zo zorgen we, in deze bizarre tijden, voor meer goud op straat, en meer goesting in die heerlijke frietjes", aldus VLAM.


Street art Hasselt

Ode aan de friet: meer goud op straat
"Nergens anders ter wereld kan je zo'n lekkere frietjes eten als in België. De smaak en geur van de Belgische friet is uniek, net als onze frietkotcultuur die niet voor niets erkend werd tot immaterieel cultureel erfgoed. De frituur is dan ook ingebakken in ons straatbeeld", zegt VLAM. "Zeker tijdens deze moeilijke tijden voor ondernemers, verdienen onze lokale frituristen het om extra in de kijker gezet te worden. Met de Week van de Friet wil VLAM iedereen nog eens laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek zijn aan de frietjes van de frituur, ook al mogen ze dit jaar helaas niet ter plaatse opgepeuzeld worden."


Week van de Friet in Middelkerke

"Frietje, als ik jou zie ben ik niet meer bij de sturen"
Van 30 november tot en met 6 december zal in alle vijf Vlaamse provincies street art opduiken in het straatbeeld om de liefde voor de Belgische friet in de kijker te zetten. Muzikaal erfgoed wordt ingeschakeld om een ode te brengen aan het culinair erfgoed. De kunstwerken zijn te bezichtigen in Hasselt, Leuven, Antwerpen, Middelkerke en Gent. Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, wil VLAM iedereen herinneren aan de fierheid die ze terecht koesteren voor onze Belgische frieten.


Street art in Leuven


Week van de Friet in Antwerpen

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32(0)2 552 80 32
+32(0)479 98 99 45
liliane.driesen@vlam.be  
www.vlam.be    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.