Vorige week trokken de tomatenprijzen op de VBT-klok aan. Vooral trostomaat profiteerde, met een middenprijs over week 48 van ruim 1,10. Losse tomaten kregen er slechts een paar centen bij en kwamen uit op net iets meer dan 70 eurocent. Ten opzichte van de prijzen de afgelopen weken hoe dan ook een verbetering.

Ook de komkommerprijzen liepen op. De middenprijs over week 48 op de VBT-klokken kwam uit op net iets meer dan 35 eurocent gemiddeld.

Met meer dan 1,5 euro erop voor een kilo aardbeien stegen ook de aardbeienprijzen flink. Aan het eind van week 48 werd een middenprijs van 7,042 euro genoteerd. “De vraag is prima en de prijzen zijn goed op dit moment", concludeerde Marcel Biemans van Coöperatie Hoogstraten dan ook vorige week. Van concurrentie van importaardbeien is nog weinig sprake.

In het slasegment wisselen de verschillende soorten elkaar af met prijsstijgingen en -dalingen. Kropsla kreeg er iets bij en kwam uit op een middenprijs van ruim 32 eurocent. Eikenbladsla in rood en groen en lollo bionda leverden in. 

Bekijk hier alle middenprijzen over week 48 op de VBT-klokken.