Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouwbedrijf Van Leent bouwt kantoorvilla voor Axia

Tholen – Axia Vegetable Seeds krijgt een nieuw kantoor. Het plan voor de bouw lag al bijna tien jaar op de plank, maar tot eind vorig jaar kwam het er niet van. Een seintje van de gemeente dat de vergunning dreigde te verlopen en de flinke groei van het veredelingsbedrijf maakten dat eind vorig jaar besloten werd het plan Bouwbedrijf van Leent uit te laten voeren.

En wat voor plan. Axia krijgt een niet alledaags kantoor, dat zich het beste laat omschrijven als een kantoorvilla. Vanaf het moment dat Bouwbedrijf Van Leent is begonnen met bouwen, krijgen zowel de bouwploeg als Sandor van Vliet als directeur en oprichter van Axia en zijn team dagelijks complimenten. Zelfs toen er deze zomer nog slechts een betonnen vloer met houten spanten en gordingen te zien was.

Knipoog
Uiteindelijk komt er een kantoorvilla te staan met volledig glazen gevels. En een rieten dak. “Een knipoog naar de glastuinbouw-historie”, zo vertelt Sandor. “In de tijd van kassen met platglas werd riet gebruikt om kassen af te dekken tegen zomerse hitte en winterse kou. Daarom leek het ons leuk om het kantoor met riet te bedekken.”

Dat idee begon met ‘een schetsje op papier’, herinnert Erik van Leent zich nog goed. Al in 2011 werd, toen Axia ging bouwen aan de Monnikenlaan, werd direct ook over een kantoor nagedacht. Met Twins Bouw bouwt Erik veel utiliteitspanden voor glastuinbouw-bedrijven, terwijl hij met Bouwbedrijf Van Leent gespecialiseerd is in luxe villa’s voor particulieren. “Sandor wilde geen statisch kantoor, maar iets wat aan de boerderijen van vroeger deed denken. Daarom kwamen wij in beeld.”

Bijzonder dak
De rietdekker kan als het goed is begin 2021 aan de slag. Dan is de ruwbouw af, vertelt Arjan Oosenbrug. Hij is de werkvoorbereider en projectleider namens Van Leent. “Wij zijn een ervaren villabouwer, maar een project zoals dit is ook voor ons bijzonder.” Bijzonder is, naast de uitstraling van het kantoor als ware het een boerderij, het dak. “Dat heeft een oppervlak van zo’n 950 vierkante meter. Bij een normale luxe villa is dat vaak zo’n 300 vierkante meter.”

Hoewel het dak doet denken aan vroeger, wordt het juist een heel modern pand. Zo is gekozen voor speciale zonwerende glazen en heeft het dak grote overstekken. Dat betekent dat het dak uitsteekt, zodat de zon uit het kantoor blijft. “Grote zonwering is daardoor niet nodig, terwijl je van alle kanten zittend in het kantoor naar buiten kunt kijken”, weet Arjan.

Koppeling met kas
Het kantoor komt naast de kassen van Axia te staan en krijgt ook een koppeling met de kassen in de vorm van een warmtewisselaar. Arjan: “Daarmee kan met warmte vanuit de kas het kantoor worden verwarmd. Ook komt er een grote airco in het pand om te koelen als dat nodig is.”

In het nieuwe kantoor komen in eerste instantie komend jaar zo’n twaalf tot vijftien man van Axia te werken. Sandor: “Daarmee kunnen we doorgroeien, nu ons huidige kantoor aan de overkant van de Burgmeester Elsenweg helemaal vol zit. De mannen zijn lekker aan het bouwen. We zullen zeker nog veel reacties gaan krijgen. Helemaal leuk!”

Voor meer informatie:
Bouwbedrijf Van Leent
www.vanleent-bouw.nl  
info@vanleent-bouw.nl 


Axia Vegetable Seeds
www.axiaseeds.com
info@axiaseeds.com