Tholen – “Het is nog steeds erg druk in de handel”, vertelt Peter de Blaeij van de gelijknamige groothandel. “We mogen helemaal niet klagen. Sinds de coronacrisis is het ontzettend druk en draaien wij, maar ook onze klanten, erg goed. Vooral tijdens het aardbeien- en aspergeseizoen hebben we bijzonder veel verkocht. Over enkele weken is het Kerst en dat is standaard een drukke periode voor ons, maar ik denk dat het dit jaar helemaal door het dak gaat. Als de horeca gesloten blijft, dan verwacht ik dat de mensen toch flink boodschappen gaan doen bij de supermarkt of de groenteboer op de hoek.”

Momenteel is er veel vraag naar citrus. “Clementines lopen goed op dit moment. Er is genoeg aanvoer en de kwaliteit is prima. Ook de prijzen liggen op een goed niveau. Ze zijn niet te laag en zo kan iedereen er wat aan verdienen”, zegt Peter. “Ook is er veel vraag naar appelen, importboontjes, dadels, uien en verse kruiden. Tevens verkopen fruitsappen ook erg goed. Mensen zijn opzoek naar vitamines om gezond te blijven. Hierdoor zijn mensen gek op de sappen van Schulp.”

“Er zijn dit jaar ook wel wat producten weggevallen. We leveren voornamelijk aan winkeliers, maar ook wat klanten van ons leveren aan horeca en aan scholen. Tijdens de eerste lockdown viel het schoolfruit weg, omdat de scholen moesten sluiten. Deze lockdown mochten scholen openblijven, waardoor het schoolfruit doorgaat. De klanten die aan de horeca leveren nemen ook wat minder af, maar dat deel wordt wel door de winkeliers opgevangen. Al bij al mogen wij tevreden zijn, omdat we niet hard geraakt zijn door de crisis. Mensen moeten toch blijven eten, waardoor we als sector goed zitten”, besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter de Blaeij
De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
+31(0)115-613234
info@deblaeij.nl       
www.deblaeij.nl