Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Biemans, Coöperatie Hoogstraten

"Voorlopig nog weinig concurrentie van importaardbeien"

Tholen – “De aanvoer van aardbeien is wat rustiger op dit moment. In november hebben we flink wat kilo’s gehad, omdat de productie in oktober door het donkere weer wat op zich liet wachten. Tevens is er wat later aangeplant, waardoor de grote volumes in november kwamen”, vertelt Marcel Biemans van Coöperatie Hoogstraten.

“De vraag is prima en de prijzen zijn goed op dit moment. Voor een kilo goede sortering liggen de prijzen rond de 8 euro”, zegt Marcel. “Normaal is het wat lastiger rond de Sinterklaasperiode, omdat de import uit Egypte en Spanje op gang komt. Toch komt de import momenteel nog niet helemaal los. Het VK vraag wat minder, maar eigenlijk kunnen we stellen dat de markt mooi in evenwicht is. Ook over de kwaliteit van de aardbeien zijn we positief. De zonnige dagen hebben de kwaliteit goed gedaan en we kampen niet met grote problemen dit jaar.”

Biemans verwacht dat de aanvoer van aardbeien vanaf nu rustig zal afnemen. “In de tweede helft van december verwachten we minder aardbeien, maar dan zullen ook de belichte teelten weer in productie gaan. Ook deze winter hebben we weer uitbreiding van het belichte areaal. In januari en februari zullen we wat meer product beschikbaar hebben en we merken dat de vraag naar belicht product groeit, ondanks dat het een nicheproduct is. Daarom is het belangrijk om op een rustig niveau deze teelten uit te breiden”, besluit Marcel.

Voor meer informatie:
Marcel Biemans
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32(0) 3 3400233
marcel.biemans@hoogstraten.eu   
www.hoogstraten.eu