Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Japanse ag-tech gigant in wording

Japanse Mitsui neemt 75% aandeel in Nederlands veredelingsbedrijf Totam

Mitsui & Co., Ltd. heeft een akkoord bereikt om een 75% aandeel in Totam Seeds bv te nemen, en tekende een aandelenaankoop-overeenkomst op 25 november 2020. Totam stamt af van Prominent, de grootste Nederlandse tomatentelersvereniging, en is een innovatief zaadbedrijf gebaseerd in Nederland, actief in onderzoek, veredeling, en de verkoop en marketing van hybride tomatenzaden voor het snelgroeiende kassegment. 

Mitsui zal een partnerschap vormen met Prominent U.A.. Dit partnerschap maakt het mogelijk voor Totam om Prominents sterke ervaring in de productie van tomaten onder kascondities te benutten, net als het inzicht in de nieuwste consumententrends en de sterke onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden van Mitsuis, zoals Top Seeds International Limited, om nieuwe en innovatieve rassen te ontwikkelen. 


Actieve kassen met klimaatbeheersing maken jaarronde productie en stabiele levering mogelijk tegenover een veranderend klimaat. Daarnaast wordt arbeid geminimaliseerd, en dat is een punt van aandacht voor de gehele wereldwijde agrarische industrie. 

Kennis en zaden
Mitsui wil actieve kastelers over heel de wereld voorzien van tomatenzaden ontwikkeld door Totam, naast uitgebreide oplossingen gebaseerd op Prominents kennis (van bijvoorbeeld irrigatie, systemen, sensoren, etc.). 

"We focussen op het reageren op de groter wordende vraag naar voedsel door de groeiende wereldbevolking, het verzekeren van een stabiele levering van voedsel in antwoord op klimaatsverandering, en we schenken aandacht aan de groter wordende vraag naar groente om de gezondheid en levensstandaarden van mensen te verbeteren," leggen ze uit. "De wereld van het groentezaad, een potentiële oplossing voor deze uitdagingen, is gepositioneerd als belangrijke strategische speler, en door deze investering zullen we blijven bijdragen aan de verbetering van het dieet van mensen over heel de wereld."

Samen onderzoek doen
"We zijn erg enthousiast over het partnerschap met Prominent. Prominent heeft veel kennis en ervaring in state-of-the-art tomatenproductie, en we zien er naar uit om onze wereldwijde bedrijfskennis en perspectieven bij te dragen, om samen te kijken naar nieuwe manieren van innovatie mogelijk maken," zei Hitoshi Kudo, de General Manager van de AgriScience Division bij Mitsui & Co. Mitsui, Prominent en Totam startten hun relatie in april 2019, en zijn sindsdien betrokken in het doen van onderzoek waarin ze elkaars rassen testen. 

"Wij geloven dat door het combineren van elkaars bronnen, expertise en onderzoeksplatform, we het mogelijk kunnen maken om samen te groeien en het zakelijk potentieel van Totam te maximaliseren," zei Fulvio Berton, Board Advisor bij JVS (een joint venture van Mitsui en Japanse zaadbedrijven Nippon Norin Seed Co., Kurume Vegetable Breeding Co., Nanto Seeds Co., en Matsui Seeds co.), en nieuw gekozen CEO van Totam. "Ik ben erg enthousiast en kijk er naar uit om actief betrokken te zijn bij dit project. Deze gecombineerde inspanning zal van enorme waarde zijn voor tomatentelers over heel de wereld."

Mitsui & Co: nieuwe gigant in de tuinbouwindustrie
Mitsui kocht in 1992 een distributiebedrijf in Nederland. Sinds toen heeft het bedrijf de agrarische chemicaliënhandel in Europa uitgebreid door een dochteronderneming, Certis Europe B.V. waarin MASI samen met Nippon Soda Co., Ltd. en Kumiai Chemical Industry Co., Ltd. heeft geïnvesteerd. 

In de Verenigde Staten heeft Mitsui de handel ontwikkeld door Certis USA L.L.C., wat biologische pesticiden maakt en distribueert. Mitsui is ook bezig met een serieuze aanwezigheid in de Braziliaanse markt, door te investeren in agrochemisch bedrijf Ouro Fino Química Ltda (hoofdkantoor: Brazilië) in februari 2019. 

Ontwikkeling
Mitsui heeft 'Voeding en Landbouw' een van haar belangrijkste groeigebieden gemaakt in haar management plan voor middellange termijn, en over het span van de laatste paar jaar zijn ze snel uitgebreid in deze sector. 

In 2017 werd veredelingsbedrijf Top Seeds 2010 overgenomen door Mitsui & Co., Ltd. In 2019 verkregen ze het leeuwendeel van de aandelen van Belchim Crop Protection. Eerder dit jaar kreeg Mitsui & Co ook een aandelenbelang in Hunan Xiangyan Seed Industry, het stichtend orgaan van China's grootste zaadbedrijf Longping High-Tech en een belangrijke dochteronderneming van de groentezaadhandel van het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Totam Seeds
Nieuwlandsedijk 33
2691 KV 's-Gravenzande
www.totamseeds.nl

Publicatiedatum: