PML, de wereldwijde specialist op het gebied van perishables logistiek, investeert in het charteren van haar eigen vrachtvluchten om haar centrale rol in de aanvoer van verse AGF gedurende de pandemie en na Brexit te kunnen blijven vervullen.

Het bedrijf werkt samen met Kenia Airways en heeft een Boeing 787 Dreamliner-toestel gecharterd die twee keer per week van Nairobi naar de Londense luchthaven Heathrow zal vliegen, geladen met essentiĆ«le versproducten van PML-klanten die hun producten uit Kenia willen exporteren. 

Vanaf 18 november is het bedrijf gestart met de vluchten die nog tot eind december door zullen gaan en waarmee per vlucht 36 ton vracht kan worden verladen. Vanaf januari zal de capaciteit toenemen tot 42 ton. De vluchten vertrekken op woensdagen en zondagen om 4.00 uur lokale tijd. PML kan zodoende de versproducten nog dezelfde dag in het VK afleveren, hetgeen essentieel is om de kwaliteit en houd-baarheid van de producten te waarborgen. 

De stap om een PML luchtvrachtvlucht te charteren, komt precies op het moment dat het bedrijf werkt aan het ontwikkelen van een gespecialiseerde inhouse luchtvracht charterservice om te kunnen beantwoorden aan de toenemende vraag naar het verzenden van perishables per luchtvracht. 

Nick Finbow van PML geeft een reactie op de recente investeringen in het charteren van luchtvrachtvluchten: "We blijven ernaar streven onze klanten een naadloze dienstverlening te bieden en nu de concurrentie binnen het luchtvrachtsegment toeneemt, zijn we op zoek naar een oplossing die onze klanten de snelste verlading van hun versproducten garandeert. De reacties op deze service zijn zeer positief en we verwachten dat de vluchten tot aan de kerst op volle capaciteit zullen worden benut maar ook daarna, wanneer de Brexit-beperkingen van kracht worden, die waarschijnlijk een forse impact zullen hebben op de toeleveringsketen."

 

Voor meer informatie: 
PML
Tel: +44 (0)20 8893 2666
Email: sales@perishablemovements.com 
www.pml-ltd.com