Twee nieuwe banderolmachines voor Starpack in Sint-Katelijne-Waver

"Onze nieuwe banderolverpakkingen bestaan voor 100% uit karton"

Tholen - Dit jaar heeft Starpack, het verpakkingsbedrijf van Group A. De Witte, geïnvesteerd in twee nieuwe banderolmachines. “Eén van de grootste voordelen van een banderolverpakking is dat de verpakking helemaal uit karton bestaat, waardoor deze voor 100% recyclebaar is”, vertelt Alexander van Orshaegen van Group A. De Witte. "De zichtbaarheid van het product is ook een groot voordeel van deze manier van verpakken. De banderol sluit de verpakking goed af en bepaald automatisch de strakheid van het lint. Het product wordt goed beschermd, maar is nog wel zichtbaar voor de consument."

Kiwi's, limes en passiefruit
"De nieuwe verpakking kan voor veel verschillende producten worden gebruikt, indien het product binnen de gangbare grenzen van maat en gewicht zit. Op dit moment zijn de meest voorkomende producten die we met een banderol verpakken: kiwi’s, limes, passiefruit. Maar ook steenfruit, tomaten en hardfruit verpakken we in een banderol-verpakking. We hebben al veel positieve reacties van onze klanten gekregen en zien zeker een goede toekomst voor deze duurzame manier van verpakken", aldus Alexander. 

Cibel en Cebon
Vorig jaar heeft Group A. De Witte geïnvesteerd in een clamshell-machine voor het verpakken van passiefruit. Deze verpakking is ook helemaal van karton. "Met de aanschaf van de banderolmachines zetten we deze tendens van duurzaam verpakken verder. Als groep willen we op lange termijn werken en ons inzetten voor een beter milieu. Dit streven zullen we meer en meer laten doorstromen naar onze merken Cibel en Cebon”, zegt Alexander. “Op dit moment is gezondheid bij veel mensen top of mind en wordt duurzaamheid een beetje naar de achtergrond geschoven. Toch merken we dat de trend naar milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen zich voort blijft zetten. Daarom zullen we als groep zeker ons steentje bijdragen.”

Voor meer informatie:
Alexander Van Orshaegen
Group A. De Witte
Hoveniersstraat 15
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0) 15 55 34 58
alexander@groupadw.be     
www.groupadw.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.